avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare hotărâre judecătorească
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare hotărâre judecătorească

Potrivit acestei hotărâri și articolului 448 din noul cod de procedura civila privind executarea hotărârilor judecătorești pot sa benefiecez de acest program chiar dacă în prezent exista un apel pe rol? Trebuie sa merg la judecătorie pentru vreo stampila, ceva pe acesta hotărâre? Mulțumesc pt răspunsuri. Sper sa se vadă atașamentul hotărârii.


a fost precizată (fila 38), în contradictoriu cu pârâta D. Mioara L. Obligă pârâta să permită reclamantului să aibă legături personale cu minorul L. O, la domiciliul său, cu obligaţia reclamantului de a-l lua şi a-l readuce pe minor la domiciliul pârâtei, după cum urmează: - În cel de-al doilea şi al patrulea weekend în fiecare lună, de vineri de la ora 17.00, până duminică, la ora 18.00; - O săptămână în vacanţa de iarnă, din care, în anii pari, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun şi, în anii impari, cu ocazia Anului Nou (din care să facă parte intervalul începând cu data de 30.12 – orele 18.00, până în data de 02.01, orele 18.00, în acest din urmă caz); - O săptămână în vacanţa de primăvară, din care, în anii pari, cu ocazia Sărbătorilor Pascale; - În anii pari, de ziua de naştere a minorului, respectiv 15 noiembrie, sau weekend-ul anterior acestei zile, dacă data de 15 noiembrie cade în cursul săptămânii în anul respectiv, începând de sâmbăta de la orele 18.00, până duminica, orele 18.00; - În anii impari, în ziua de Florii, ziua onomastică a minorului; - În anii pari, în data de 23 aprilie, de Sf. Gheorghe, ziua onomastică a reclamantului, dacă nu cade în cursul săptămânii; - În anii impari, în data de 07 iulie, ziua de naştere a reclamantului, dacă nu cade în cursul săptămânii; - O lună în vacanţa de vară, respectiv luna iulie în anii pari şi luna august în anii impari. Obligă pârâta la plata sumei de 700 lei, reprezentând cheltuieli de judecată, către reclamant. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, ce se depune la instanţa a cărei hotărâre se atacă, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată astăzi, 28 februarie 2019, la sediul Judecătoriei Drăgăşani, şi pusă la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.
Document: Hotarâre 283/2019 28.02.2019
Ultima modificare: Duminică, 30 Iunie 2019
yo85, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 23:20, 29 Iulie 2019

Sobolan de tomberoane a scris:

Nu ai ce contestatie sa faci ca nu ai la ce.Programul este executoriu, la fiecare zi cand ai program te prezinti la usa, suni la polititiesa se consemneze , faci plangere suni dgaspc ul ca nu este respectat dreptul copilului, dreptul tau si sentinta judecatoreasca.i a tel de la sectia de care apartine si suni imediat cum ajungi.plangere dupa plangere.
Prin executoe anunt o data si ora sa aduca copilul pentru vacanta.





Art. 711 ncpc

Obiectul contestaţiei

(1) Împotriva executării silite, a încheierilor date de executorul judecătoresc, precum şi împotriva oricărui act de executare se poate face contestaţie de către cei interesaţi sau vătămaţi prin executare. De asemenea, se poate face contestaţie la executare şi în cazul în care executorul judecătoresc refuză să efectueze o executare silită sau să îndeplinească un act de executare silită în condiţiile legii.



Luati-o mai usor, pare ca va zbateti in camasa de forta. In faza asta nu are ce face la politie, cum de altfel s-a si dovedit.
Ultima modificare: Duminică, 21 Iulie 2019
gi-jane2, moderator
Sâmbăta am program de vizita. Dacă copilul vrea sa meargă cu mine îl urc în masina și plec chiar dacă mama face scandal. Dacă cheamă politia și ma acuza ca l-am furat? Ar trebui sa merg mai întâi la politia locala sa las copie de pe setinta? Sa anunț ca iau copilul? Atât timp cât mama a spus ca nu recunoaște sentința ma aștept la orice din partea ei.
Deci, care sunt pașii? Îl iau pur și simplu și plec cu el? Anunț politia înainte? Ii mai trimit înștiințare acasă? (aici exista riscul ca data trecuta sa plece știind ca vin)
Dați-mi un sfat va rog!!!

Sobolan de tomberoane a scris:

E simplu in programul decis provizoriu poti lua copilul chiar si pe sus.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sâmbăta am program de vizita. Dacă copilul vrea sa meargă cu mine îl urc în masina și plec chiar dacă mama face scandal

Aşa faceţi. Nimic altceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile de vizita elisa emilia elisa emilia Bună seara Va rog frumos sa ma ajutați cu o lămurire. În urma hotărârii judecătorești fostul soț tb sa ia la el fetele de zilele de naștere sau ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor ANA74BV ANA74BV Tip solutie: Admite cererea Solutia pe scurt: Admite acţiunea civilă formulată de reclamantul în contradictoriu cu pârâta , şi în consecinţă : ... (vezi toată discuția)
Model program vizitare minor cristigibraltar cristigibraltar Buna ziua! Am nevoie de un model program vizitare minor standard,cine ma poate ajuta? (vezi toată discuția)