avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concedierea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concedierea

In cadrul sedintei de CL de la sfarsitul lunii iunie 2019, Consiliul Local a aprobat proiectul de hotarare privind modificarea organigramei, deci micsorarea schemei de personal. Avand in vedere faptul ca pana la emiterea/comunicarea HCL vor mai dura cateva zile rezervate redactarii, putem emite preavizele in acest timp?
Ultima modificare: Duminică, 30 Iunie 2019
Alice-Manuela, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:09, 4 Iulie 2019
Cred ca ar fi mai bine sa se emita,mai intai, HCL si apoi sa emiteti instiintarile de preaviz.
Multumesc frumos! Ne mai confruntam cu urmatoarea situatie. In organigrama avem 2 posturi diferite cu program de 4 ore pe zi. Seful nostru doreste ca aceste 2 posturi diferite sa fie ocupate de aceeasi persoana. Asta ar insemna ca ar trebui sa ii facem 2 CIM/ fise ale postului, sa ii oprim cotizatiile la stat pentru ambele salarii, sa ia 2 concedii de odihna pe an?
Nu poate sa-si ia doua concedii pe an ...

HG 250/1992
art.3
(1) Salariații care indeplinesc prin cumul, pe linga functia de baza, cu o norma întreaga, o alta functie, au dreptul la concediul de odihnă platit numai de la unitatea în care au functia de baza. Unitatea în care salariații cumuleaza le va acorda, la cerere, un concediu fără plata pentru zilele de concediu de odihnă primite de la cealalta unitate.
....
Nu vorbim de un contract cu norma intreaga si unul part time, ci vorbim de 2 contracte part time la acelasi angajator.In fiecare contract este prevazuta perioada de concediu...fiind vorba de 2 contracte, ar rezulta ca are dreptul la cate un concediu pentru fiecare contract.
In acest caz , pe cale de interpretare, are dreptul la cate un concediu pentru fiecare contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna pentru angajat in cazul a 2 contracte de munca elisa_2000 elisa_2000 Buna ziua O lamurire va rog. In cazul in care am angajat pe norma de 4 ore/zi, iar angajatul mai are un contract de munca la alta institutie cu program de 8 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna la doua locuri de munca jombi jombi Buna seara, Va rog frumos sa imi spuneti daca un angajat care lucreaza la o scoala si la un spital poate beneficia de concediu de odihna la ambele locuri de ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna pentru doua contracte, la bugetari Claudia Gaban Claudia Gaban Buna ziua! Daca un salariat angajat intr-o unitate sanitara, beneficiaza de doua contracte individuale de munca: unul cu timp normal de lucru si unul cu timp ... (vezi toată discuția)