avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... propunere program vizita - preluarea sa nu se faca la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

propunere program vizita - preluarea sa nu se faca la domiciliul mamei si eventual in lipsa ei

Ma puteti ajuta cu o propunere de program de vizita in care copilul sa nu fie preluat de la domiciliul mamei? Ce solutie ar fi? In timpul saptamanii sau cand nu sunt vacante s-ar putea face preluarea si de la scoala, insa in weekend/timpul vacantei, ce variante ar fi? Pentru vacanta ce program sugerati? Ar trebui cumva sa se tina cont si de concediul parintilor.
Ultima modificare: Marți, 2 Iulie 2019
againstPAS, utilizator
Buna ziua,
Preluarea se poate face, cel putin teoretic, de la domiciliu ca sa-i iei si lucrusoarele dar se pot stabili locuri diverse: de exemplu de la o sectie de politie sau de la DGASPC!
Oare parintii nu inteleg ca disputele dintre ei nu trebuie sa se rasfranga asupra sufletului unui copil?
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt unii parinti care asteapta de ani de zile sa stea si ei cateva minute singuri alaturi de copiii lor. Atata timp cat mama nu incurajeaza legaturile (nu vorbesc doar la usa ci in general), ba din contra, ce sa faca tatal? Stiu ca unii sugereaza abandonul copilului si al programului, dar asta nu tine cont de interesul copilului. Stiu cazuri de fetite care au fost abandonate de tata si in prezent fie nu reusesc sa aiba o relatie, fie au relatii disfunctionale si merg la cate doi psihologi.
Sa propuneți un program în care brusc sa preluați copilul fie și pentru 2 ore după atâtea dispute cred ca este netezonabil.
Va sugerez sa cereți ca totul sa fie treptat, întâi primele 5-6 săptămâni sa vorbiți de 3 ori pe săptămână la telefon sau pe Skype. Apoi, când aveți subiecte comune sa va întâlniți cu copilul câte o ora, doua ori la sediul Dgaspc ori în parc. După ce copilul s-a acomodat și cu aceste întâlniri scurte puteți trece mai departe respectiv sa o preluați vinerea de la școală pentru câteva ore în care sa faceți diverse activități. După mai multe săptămâni, chiar luni asa puteți trece la mai mult respectiv sa preluați copilul de vineri de la școală și sa îl aduceți sâmbătă seara acasă.
Este cred extrem de important ca totul sa se producă încet, treptat și ca minora sa aibă persoane echilibrate emoțional lângă ea în momentul în care va vede. Din acest motiv sub nici o forma nu e o varianta ca mama sau bunica sa o aducă sau sa o preluați de la domiciliul ei.
Nu prea vad o soluție nici preluarea de la Dgaspc, mai degrabă de la școală în prezenta unui psiholog de la Dgaspc. Copilul va avea astfel câteva ore la dispoziție pentru a se liniști în timpul orelor, ura și indicațiile mamei și bunicii materne se vor estompa.
As sugera însă ca predarea minorei sa se facă la Dgaspc pentru ca mama sa nu afișeze o atitudine ostila copilului drept pedeapsa pentru ca nu s-a împotrivit suficient ca să plece cu dumneavoastră. Cei de la Protecția Copilului sa consemneze starea în care era copila, ca să nu cumva sa o lovească și sa o abuzeze acasă ca apoi sa dea vina pe dumneavoastră.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
este complet inutil cam orice fel de program, poate sa fie si cu preluare de la Cotroceni, ca tot la fel nu-l va respecta mamica ca nu are de ce.
Ultima modificare: Joi, 4 Iulie 2019
gi-jane2, moderator
Nu cred ca este inutil dacă continuați cu plângerile penale. Sau dacă cereți din nou penalizări și donați banii.
Ultima modificare: Joi, 4 Iulie 2019
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Am făcut o plângere pentru abuz emoțional la dgaspc. pot cere schimbarea domiciliului minorului și program de vizită pentru mamă, dacă se dovedește că e întemeiată? Niky84 Niky84 Buna ziua!Am facut o plangere pt abuz emotional la Protectia Copilului si astept raspuns,iar daca se dovedeste ca mama il abuzeaza emotional,pot cere schimbare ... (vezi toată discuția)
Care este rolul asistenței sociale în cazul divorțului cu minori? liviu333 liviu333 Va salut avocatnet.ro, Va retin cu urmatoarea problema din care va rog sa ma ajutati sa inteleg. Pe parcursul divortului care a durat 6 luni, am inaintat ... (vezi toată discuția)