avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce acte imi mai trebuie ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce acte imi mai trebuie ?

A. Obligatia de a depune in exemplare urmatoarele acte; cerere de chemare in judecata; inscrisurile doveditoare;

B. Obligatia de indica urmatoarele; numele si prenumele, denumirea paratului; domiciliul sau resedinta ori sediul partilor;

Nota; Cu mentiunea de a depune un exemplar al cereri de judecata pentru comunicare si cu mentiunea de a depune procesul verbal sera xx nr xx din data de xx in original .
Cel mai recent răspuns: contsters111 , utilizator 17:58, 3 Iulie 2019
Da, dați valoare sfatului domnului utilizator, mergeti cu inscrisurile la un avocat la alegere de pe site sau consultati Tabloul avocatilor din Baroul județului în circumscripția căruia domiciliați!
Plangerea reprezinta cererea de chemare in judecata. Ea trebuie sa aiba introducere cuprins si incheiere. Acestea sunt mentionate in art 195 si urmatoarele din cod de procedura civil. In introducere scrieti datele personale ale reclamantului - nume, cnp, adresa de domiciliu , adresa unde doriti sa vi se comunice documentele, cine va reprezinta ( daca este cazul), datele personale ale paratului ( persoana fizica sau juridica)- nume , adresa /sediu/CUI, numele reprezentantului persoanei juridice ), obiectul cererii ( ce solicitati sa aiba in vedere instanta). Cuprinsul - in fapt - descrieti cu propriile cuvinte ceea ce s-a intamplat din punctul dumneavoastra. In sustinerea faptelor , mentionati ca probe - 1. documentele -copii conform cu originalul ( scrieti pe ele conform cu originalul semnati , datati , ora ), 2. proba cu martorii - numele si prenumele martorilor,adresa ,3. proba testimoniara (daca este cazul . Adica chemati sa raspunda la interogatoriu pe parat . In cazul pv semnate de militie nu stiu daca puteti ) Mentionati ca veti depune orice alte probe care din dezbateri vor fi necesare . La primul termen de judecata , cand se pune in discutie probele puteti depune lista cu martori ( daca in cerere ati utiati sau nu ati stiut anumite date).In drept -mentionati baza legala care v-a dat dreptul sa va adresati instantei. Anexati la cerere probele scrise , Cererea si proble ... in doua exemplare - unul instatnei si un exemplar paratului.Mentionati in detaliu ce ati anexat. Plangerea impotriva pv o completati astfel-....in contradictoriu cu IGPR ( politia care v-a amendat , vedeti ca scrie in pv ), avand sediu in ... reprezentata de dir ( intrati pe site-ul lor si preluati de acolo), formulez plangere impotriva pv dind ata ... prin care am fost sanctionat ... solicitandu-va ca rpin sentinta ce o veti pornunta sa anulati pv sus-mentionat , si pe cale de consetinta , anularea masurii....
Aveti in vedre si OG 2/ 2001 actualizata pana in 2019 art. 16 ( e bine sa o cititi pe capitole si integral ) sa vedeti daca pv a fost incheiat corespunzator si daca vi sau respectat drepturile
In fapt,
In drept -OG nr. 2/ 2001, cpc, si OUG 195/2002 actualizata , precum si regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 . Ultimile doua daca pv este incheiat de organele de circulatie.
data si semnatura
Domnului Presedinte al Judecatoriei ...
E bine sa cititi din cod de procedura civil capitolele care descriu probele, exceptiile ( nereguli de la procedura), nulitatile absolute si relative. Daca nu veti cititi legile , oug ,,, nu puteti sa va parati - necunosterea legii nu este o scuza.
Ati primit un raspuns - formulati o adresa de inaintare care sa cuprinda lista cu ce anexati -ceea ce va solicitat instanta. Adresa de inaintare reprezinta o coala pe care scrieti - Domnule Presedinte , subsemnatul .., parte in dosarul nr/ instanta/ 2019 sau ce an este , la solicitarea din data de va depun urmatoarele - pv in original nr. serie , emis de.., cerere de chemare in doua exemplare, adresa paratului ( instanta trimite paratului cererea de chemare si acesta trebuie sa raspunda in 10 zile de la comunicare . Daca instanta nu cunoaste adresa celui pe care in chemati in judecata , nu aveti cu cine sa va judecati). Vedeti daca vi s-a stabilit si un termen de depunere a documentelor .Acesta trebuie respectat. Adresa o veti face in doua exemplare. Unul va fi depus la registratura cu nr. de inregistrare. Al doilea va v-a ramane la dv ( si acesta trebuie sa aiba nr de inregistrare).
Dupa ce cititi reveniti cu intrebari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada cu inscrisuri myhaela2014 myhaela2014 am primit acasa o instintare ca trebui sa depun dovezile ,idea este ca aceste dovezi se afla la spitalul judetean si la doctora de familie,la care eu nu am ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna sa depui la dosar intampinare Livica Livica Am primit o citatie in care de spune ca judecata se poate face in lipsa si trebuie sa trimit la Judecatorie copie de pe actiune si actele anexe cu mentiunea de ... (vezi toată discuția)
Cererea reconventionala - mijloace de proba IancuV IancuV la intocmirea cererii reconventionale trebuie sa trec solicit incuviintarea urmatoarelor probe.Pot trece martori fara a fi numiti acestia intrucit in acest ... (vezi toată discuția)