avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plata compensație lunară chirie: poate beneficia de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plata compensație lunară chirie: poate beneficia de Legea 288/2018 un polițist care și-a cumpărat locuință înainte a intra legea în vigoare?

buna ziua, o prietena politist a primit un raspuns de la resurse umane prin care i se spune ca nu i se poate plati rata la credit pentru locuinta (in locul chiriei) intrucat legea s-a modificat dupa ce ea deja devenise proprietar.
ar vrea sa faca ceva cu raspunsul intrucat i se pare discriminatoriu. dupa intrarea in vigoare a legii 288/2018 cuprinzand modificari in statutul politistului, m.a.i poate suporta o parte din rata creditului pentru locuinta unui agent (cat ar fi fost chiria), insa pentru cererile depuse si creditele luate dupa intrarea in vigoare a legi. ,,,sper ca am inteles eu bine despre ce este vorba. ideea este ca ar vrea sa faca ceva dar nu stie sigur ce, si cam care ar fi costurile, ce ar implica pe langa plata unui avocat.
Ultima modificare: Vineri, 5 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: editholivia , utilizator 09:39, 4 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Răspunsul primit de la resurse umane este corect.
Legea nu se aplică retroactiv.

De fapt, din clipa în care a devenit proprietar, prietena dvs. nu mai îndeplinea una dintre condițiile prevăzute de legea în vigoare la acel moment pentru acordarea compensației lunare pentru chirie. (condiția negativă de a „nu deține în proprietate o locuință”).

Să presupunem, de dragul discuției, că legea nouă nu ar fi apărut vreodată.
Întrebarea este: prietena dvs. ar mai fi primit vreun ban cu titlu de compensație din clipa în care a devenit proprietar? Nu.

Și atunci, care ar fi discriminarea din legea nouă? Că nu va mai primi ceea ce oricum nu ar mai fi primit nici sub imperiul legii vechi?
Întreb care ar fi discriminarea din punctul de vedere al prietenei dvs., că dintr-al meu și mie mi se pare că sunt „discriminată”... Mie nu-mi compensează statul nimic. Nici măcar vreo foaie A4.

Ultima modificare: Joi, 4 Iulie 2019
romascanu, moderator
ea imi spune ca oarecum a fost fortata sa isi ia locuinta pentru ca a fost numita in functie in bucuresti...ea a vrut sa se mute in localitatea de domiciliu si nu i au aprobat. prin urmare avand in vedere ca lua pentru chirie 400 de lei, si chiria costa 1200 decat sa dea bani in casa altuia a considerat ca mai bine isi cumpara ea. nu ar vrea sa i se dea banii retroactiv ...pentru cei 4 ani de cand este proprietar ...dar ar vrea de acum inainte (sau de la momentul modificarii legii) sa li se fi aplicat si lor ( ca sunt foarte multi politisti in situatia asta) si cuantumul chiriei sa se fi dus la rata creditului...care este activ si va mai fi o perioada lunga. spune ca sunt discriminati avand in vedere ca au fost fortati de sistem sa si ia locuinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare locuinta daca stau in chirie ContSters300081 ContSters300081 Buna ziua. Am primit urmatoarea informatie de la un agent imobiliar: Daca stai in chirie cu contract la ANAF in locuinta cuiva care tocmai a fost cumparata ... (vezi toată discuția)
Dreptul la decontarea ratelor politisilor Gabriela_raf Gabriela_raf In urma modificarii legii 360/2002 politisti au dreptul la decontarea ratelor imobiliare daca au dreptul la chirie. Se pune intrebarea daca au dreptul la ... (vezi toată discuția)
Evacuare ralucaraluraluca ralucaraluraluca Acum 2 ani si ceva am facut un credit la banca pt locuinta, la indemnul fostei mele prietene si insistentele ei de a face credit pt casa si am cazut intr o ... (vezi toată discuția)