avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Oprire bani din cont persoanl pt amenzi
Discuție deschisă în Executare silită

Oprire bani din cont persoanl pt amenzi

Azi dimineata,sotul meu a primit o suma de bani in contul personal,la ora 12 s-a dus sa scoata banii, de la banca i s-a spus ca banii au fost in cont la ora 11, iar la ora 12 nu mai era nici un ban, (banca BCR)si i-a dat un extras cu 0 lei pe care scria ceva de la primaria sect. 4 , ca i s-au oprit banii din cont pt amenzi neplatite, e legal? ce putem face?= Multumesc
Cel mai recent răspuns: utilizator nou , utilizator 20:49, 30 Noiembrie 2009
poprirea se poate pune atat pe salariu, tert poprit fiind angajatorul, dar se poate pune si pe conturile personale, tert poprit devendind societatea bancara la care este deschis contul...

totusi dvs cunosteati de existenta amenzii respective, ati fost somata sa o achitati in termen de X zile, in caz contrar se va trece la executarea silita, organul fiscal avand acest drept de a-si recupera suma cu titlu de amenda, intr-un interval de 5 ani, dupa care intervine prescriptia !!!?

in momentul in care s-a dispus poprirea dvs ati fost anuntata...?

potrivit art.149 C.proc fiscala:

(5) Poprirea asupra veniturilor debitorilor persoane fizice sau persoane juridice se infiinteaza de catre organul de executare printr-o adresa care va fi trimisa prin scrisoare recomandata, cu dovada de primire, tertului poprit, impreuna cu o copie certificata de pe titlul executoriu. Totodata va fi instiintat si debitorul despre infiintarea popririi

(11) Pentru stingerea creantelor fiscale, debitorii titulari de conturi bancare pot fi urmariti prin poprire asupra sumelor din conturile bancare, prevederile alin. (5) aplicandu-se in mod corespunzator. In acest caz, odata cu comunicarea somatiei si a titlului executoriu, facuta debitorului potrivit art. 44, o copie certificata de pe acest titlu va fi comunicata bancii la care se afla deschis contul debitorului. Despre aceasta masura va fi instiintat si debitorul.

(12) In masura in care este necesar, pentru achitarea sumei datorate la data sesizarii bancii, potrivit alin. (11), sumele existente, precum si cele viitoare provenite din incasarile zilnice in conturile in lei si in valuta sunt indisponibilizate. Din momentul indisponibilizarii, respectiv de la data si ora primirii adresei de infiintare a popririi asupra disponibilitatilor banesti, bancile nu vor proceda la decontarea documentelor de plata primite, respectiv la debitarea conturilor debitorilor, si nu vor accepta alte plati din conturile acestora pana la achitarea integrala a obligatiilor fiscale inscrise in adresa de infiintare a popririi, cu exceptia sumelor necesare platii drepturilor salariale.

(14) Daca debitorul face plata in termenul prevazut in somatie, organul de executare va instiinta de indata in scris bancile pentru sistarea totala sau partiala a indisponibilizarii conturilor si retinerilor. In caz contrar banca este obligata sa procedeze conform dispozitiilor alin. (12).

(15) In situatia in care titlurile executorii nu pot fi onorate in aceeasi zi, bancile vor urmari executarea acestora din incasarile zilnice realizate in contul debitorului.


Sper ca raspunsul meu sa fie pe masura convingerii dvs....Toate cele bune !!!
Da, nu scapati de urmarirea sau executarea silita.
Daca dau de bani ai dvs ii iau.

avocat Claudiu Lascoschi
am si eu o intrebare legat de poprire , cum se procedeaza ? se trimite o notificare la toate bancile existente din romania , sau cum se face blocarea tuturor conturilor pe numele datrornicului ?

Precizez ca au reusit sa imi blocheze 7 conturi la diferite banci si toate in aceasi timp, deci tot respectul , dar as fi curios cum se procedeaza mai exact. Oricum conturile erau la 0 , eu ma folosesc de alte conturi deschise pe numele altora pe care is trecut ca si imputernicit .
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Noiembrie 2009
utilizator nou, utilizator
utilizator nou a scris:

am si eu o intrebare legat de poprire , cum se procedeaza ? se trimite o notificare la toate bancile existente din romania , sau cum se face blocarea tuturor conturilor pe numele datrornicului ?

Precizez ca au reusit sa imi blocheze 7 conturi la diferite banci si toate in aceasi timp, deci tot respectul , dar as fi curios cum se procedeaza mai exact. Oricum conturile erau la 0 , eu ma folosesc de alte conturi deschise pe numele altora pe care is trecut ca si imputernicit .


raspunsul il veti gasi la art.149 Cod procedura fiscala (prezentat pe prima pagina) - ptr alte detalii cititi si dispozitiile art.452-462 Cod procedura civila...
am citit articolul respectiv dar nu spune nimic inafara faptului ca se instiinteaza bancile . deci ?
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2009
utilizator nou, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprirea tertilor de catre finante cristi.statescu cristi.statescu In cazul in care s-a primit de la finante o poprire pentru creantele datorate ale unui colaborator, dar in momentul respectiv nu exista nici-o suma. S-a facut ... (vezi toată discuția)
Poprire cont marianapirvu marianapirvu buna ziua, as dori sa aflu daca in conditiile in care o societate are poprire pe cont pentru neplata contributiilor la stat si intra bani in cont pot retrage ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta sorynagabryela sorynagabryela Buna ziua! Suntem o societate comerciala distribuitoare de produse din carne, pe baza de facturi fiscale, si, avem de recuperat de la diversi rau-platnici ... (vezi toată discuția)