avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Notarul nu a permis avocatului să asiste la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Notarul nu a permis avocatului să asiste la dezbaterea succesiunii. A greșit notarul sau avocatul și-a depășit competențele?

Buna ziua,
La dezbaterea succesiunii dupa parinti, unul dintre cei doi frati mostenitori sa prezentat cu un asa zis avocat care nu a prezentat alt act in afara legitimatiei. Celalalt frate, l-a rugat pe notar si chiar a insistat sa il invite pe avocat afara. Acesta s-a conformat si avocatul a iesit afara din camera.
Va rog sa-mi spuneti :
1. Daca un avocat poate fi prezent la dezbaterea unei mosteniri
2. Daca avocatul respectiv a procedat legal,
3, Ce acte trebuia sa prezinte avocatul pentru a putea fi asistent legal.
4, Daca fapta avocatului este abatere discipinara, sau infractiune.
5. Daca nu a fost in legalitate, unde si cum se poate face plangere?
Ultima modificare: Duminică, 7 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Teoretic, da, daca partea vrea neaparat. Practic, prezenta lui este inutilă. Dezbaterea succesiunii o fac numai notarii, iar majoritatea avocaților nu sunt familiarizați cu procedura. Apoi, eventualele sfaturi nu sunt obligatorii fata de notar. E ca si cum ar veni cineva la dvs să vă dea indicatii cum să vă faceți treaba pentru care tot dvs răspundeți.
2. Vezi punctul 1.
3. Legitimația de avocat și contractul de asistență juridică încheiat cu moștenitorul respectiv.
4. Nu, din moment ce nimeni nu a fost prejudiciat.
5. La Baroul din care face parte avocatul respectiv.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2019
raluk0207, utilizator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform legii ce reglementează profesia de avocat ,avocatul poate reprezenta un client în fața oricărei persoane juridice sau fizice.Gestul notarului a fost cel puțin lipsit de eleganta,din punctul meu de vedere merita o sesizare la camera notarilor..Este dreptul oricui de a apela la serviciile unui avocat,nu stiu cu ce va prejudicia pe dvs..Potoliti-va cu plângerile și sesizările nefondate un coleg mai combativ va poate r tara prin procese pana va ies peri albi.Este suficienta legitimarea av,eventual notarul putea sa solicite o delegație avocatiala.oricum dvs nu aveați nici o calitate sa cereți nimic.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
pentru asistenta este in regula cum a procedat.
Eu am participât asa cum spuneti si e legal. In cazul in care se doreste consultanta juridica pe actele intocmite de notar atunci avocatul poate emite imputernicire avocatiala si o inmaneaza notarului.
Nu aveti de ce sa faceti nicio plangere
4 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util


CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Conform legii ce reglementează profesia de avocat ,avocatul poate reprezenta un client în fața oricărei persoane juridice sau fizice.Gestul notarului a fost cel puțin lipsit de eleganta,din punctul meu de vedere merita o sesizare la camera notarilor..Este dreptul oricui de a apela la serviciile unui avocat,nu stiu cu ce va prejudicia pe dvs..Potoliti-va cu plângerile și sesizările nefondate un coleg mai combativ va poate r tara prin procese pana va ies peri albi.Este suficienta legitimarea av,eventual notarul putea sa solicite o delegație avocatiala.oricum dvs nu aveați nici o calitate sa cereți nimic.Lipsit de eleganta este să îți însoțești "clientul" in biroul unui coleg jurist ca sa-ti dai cu parerea in activitatea lui fără să ai nici un document justificativ și fără să cunoști practic ce presupune o dezbatere succesorala.
Din cate stiu, notarii nu își însoțesc clienții in instanta, când pledează avocații, nu intervin în activitatea acestora, nu redactează cereri de chemare în judecată, apeluri etc. tocmai din respect pentru profesia juridică de avocat. Însă constat ca atitudinea nu e reciprocă...
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dna nu stiu daca sunteti notar(sper ca nu) sau o funcționară intr-un birou notarial(am văzut câteva exemplare obraznicute și mai cu "pretentii"decat notarii) dar nu aveti dreptate.Am reprezentat/însoțit de n ori clienti la diverși notari publici și va pot spune ca nu au avut nimic de obiectat.Sunt oameni emotivi care au nevoie ca cineva să-i însoțească,să-i sfătuiască etc.Sunt oameni care pur si simplu nu retin ceea ce notarul le solicita.Am fost chiar zilele trecute la o dna notar și i-am făcut un rezumat al actelor avute de client,al bunurilor ce compun masa succesorala și dna a fost foarte mulțumită pt ca a salvat timp înțelegând mai repede situația.Va spun sincer ca nici nu ma intereseaza procedura notariala,cum se numesc exact registrele în care se fac verificări nu imi încarc memoria cu amănunte inutile asa cum și dvs aveti noțiuni generale de procedura civila de ex .
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

Alte discuții în legătură

Doua testamente-care dintre ele este valabil? Georgian2all Georgian2all O matusa de-a mea are o problema destul de serioasa! De ceva ani e stabilita in strainatate, insa e cetatean cu dubla cetatenie. In tara, doua dintre surorile ... (vezi toată discuția)
Anulare certificat de mostenitor legal intocmit dinugeorge26 dinugeorge26 Buna ziua, situatia priveste posibilitatea anularii unui certificat de mostenitor astfel: In urma decesului tatalui meu in anul 2018, a ramas ca mostenire ... (vezi toată discuția)
Succesiune După ce a deschis tatăl meu suscesiune ,copilul fratelui (decedat),a deschis succesiune la același notar.Bunicii înainte de moarte au lăsat casa şi o ... (vezi toată discuția)