avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu platit al doilea serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu platit al doilea serviciu

Buna ziua,
lucrez cu norma intreaga ca programator la o firma privata, si ca asistent personal neprofesionist pentru persoana cu handicap la primarie.
Intrebarea mea este daca am dreptul la concediu platit si de la firma privata, intrucat mi s-a pus deja in vedere ca pot beneficia doar de concediu fara plata, potrivit legii.
Care este articolul din lege care reglementeaza aceasta situatie? Nu am dreptul la concediu platit la firma privata?
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 8 Iulie 2019
ceapraga, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:45, 22 Noiembrie 2019
N-am avut probleme cu concediul la privat. Am la primarie.

Mi-am facut cererea de concediu la primarie pentru septembrie, pentru ca era liber, am efectuat concediul, iar persoana cu handicap grav nu a primit indemnizatia in octombrie, prin posta, asa cum fusesem informata de primarie. In octombrie mi-au zis de la primarie ca nu mi-a fost aprobat concediul (nu am fost instiintata), sa aduc adeverinta de la privat ca nu imi platesc concediul, si ca nu figurez la ei cu functie de baza.

Conform noilor legi, nu sunt obligata sa declar la al doilea serviciu unde este functia de baza, Declaratia am dat-o la primarie, pe un formular tipizat, la angajare; nu mi-au dat copie, zicand ca sunt acte care nu ma privesc, sunt pentru contabilitate. Declaratia este obligatorie la dosarul personal al angajatului;

Acum am dat declaratie pe propria raspundere la privat ca functia de baza nu e la ei. Am cerut copie dupa toate actele, inclusiv din Revisal la primarie, si dupa cele 15 zile legale nu am primit raspuns.

Intrebarea mea este: cum imi apar drepturile legale la primarie? Daca dau o declaratie pe propria raspundere din nou, specificand ca functia de baza e la ei de la angajare, decemrie 2018, imi vor da drepturile incepand cu data angajarii? Trebuiau sa plateasca si impozitul la ANAF, lunar,

Multumesc
Nu mi-au trimis copii dupa toate actele din dosarul personal, si Revisal, in termenul legal de 15 zile.
In acest caz, depuneti o sesizare la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna la cumulul de functii Grigore Carmen Grigore Carmen Fiti draguti, am si eu o intrebare pentru dumneavoastra. Scrie undeva, in legislatia romaneasca, faptul ca un salariat care cumuleaza doua functii beneficiaza ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna, doua locuri de munca ecaterinap ecaterinap Buna ziua, As dori sa ma ajutati in urmatoarea problema: In conformitate cu articolul 35, din Legea 53/2003, am doua contracte de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna la cumul mic57 mic57 Am un CIM cu jumatate de norma, in cumul. Angajatorul nu vrea sa-mi acorde concediu de odihna platit pe motiv ca acesta se acorda numai la functia de baza. ... (vezi toată discuția)