avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Cadru legal inchiriere echipamente
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Cadru legal inchiriere echipamente

Buna ziua,

As dori sa incep o afacere prin care sa inchiriez diverse bunuri contra cost (nu as vrea sa dau mai multe detalii pentru ca ideea este una relativ noua si prefer sa fiu discret).

M-ar interesa sa stiu care ar fi cadrul legal in care as putea face asta. As putea sa desfasor genul acesta de activitate in cadrul unui PFA sau este necesar un SRL? Daca ambele variante sunt legale, imi puteti spune care sunt beneficiile si dezavantajele pentru fiecare?

In ce conditii as avea posibilitatea sa desfasor aceasta activitate si cum as putea sa imi fac un stoc de produse- trebuie cumparate individual cu factura, sau pot cumpara si produse second hand de la persoane fizice pe care sa le pot inchiria ulterior?

Inchirierea se va face in baza unui contract semnat de ambele parti, dar as vrea sa am posibilitatea de a folosi si o platforma online unde clientii sa poata rezerva produse, sa faca plati online (atat pentru inchiriere cat si ca garantie pentru produsele pe care le vor primi). Cum se poate face aceasta integrare dpdv legal?

Va multumesc in avans pentru raspunsuri

{Sper sa fi postat in forumul care trebuie, nu am reusit sa imi dau seama exact in care dintre forumuri ar trebui sa ajunga intrebarea. Daca ar fi mai potrivita in alta parte, rog un admin fie sa o mute, fie sa imi spuna unde o pot muta singur. }

Alte discuții în legătură

Vanzare haine cumparate din second-hand Cristi2015 Cristi2015 Vanzare haine cumparate din second-hand. Am un PFA cu activitate secundara CAEN 4791 - Comerț cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin ... (vezi toată discuția)
Gestiune produse second hand gyagya gyagya Buna ziua, Va rog sa ma ajutați cu următoarele nelămuriri, întrucât am cautat răspunsuri online dar nu am găsit nimic concret și la ... (vezi toată discuția)
Intentionez sa deschid un srl cu vanzarea online. Grundy Grundy Buna ziua , intentionez sa deschid un SRL , iar vanzarea sa fie exsclusiv online . Site-ul va fi specializat pe vanzarea de colectionabile / pop culture ( ... (vezi toată discuția)