avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 258 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Anulare/suspendare obligatii de plata Anaf,in urma ...
Discuție deschisă în Executare silită

Anulare/suspendare obligatii de plata Anaf,in urma unei sentinte penale

Este o situatie mai complexa,si imi cer scuze de la inceput, daca va retin prea mult atentia !
In urma unui proces penal pentru evaziune fiscala,care a durat peste 6 ani,una dintre angajate,fara atributii de conducere,asociat in firma sau contabil,a fost considerata complice la evaziune fiscala si condamnata la trei ani cu suspendare,si pe latura civila,la plata in solidar, a unei sume care depaseste cu mult suma de 500.000 lei.
Sentinta definitiva s-a dat in anul 2013. Precizez faptul ca ceilalti condamnati,sunt cetateni straini,au fost condamnati cu executare,intre timp au fost eliberati,probabil au si parasit Romania,iar firma in culpa,nu mai activa,probabil nici nu mai exista, inca dinaintea inceperii procesului.
Prin urmare,singura persoana care a ramas „disponibila,, este fosta angajata,care nu a avut mijloace financiare pentru un avocat cu experienta in domeniu pentru aparare,si care in prezent are varsta de 62 de ani,cu o pensie ,,majorata,, in valoare de 692 lei. Trebuie sa mentionez faptul ca dansa a fost foarte afectata de acuzele aduse,si perioada de derulare a procesului,si apoi de sentinta,a suportat o interventie neurochirurgicala dificila,are probleme mari cardiace,anul trecut fiind chiar spitalizata,in coma indusa,necesitand in prezent,montarea de stent sau stenturi,plus alte afectiuni.
V-am prezentat toate aceste lucruri,deoarece din anul 2015,dansa este in mod continuu sub asaltul,si presiunea somatiilor,deciziilor,titluri executorii si a notificarilor de la Anaf pentru plata sumelor datorate de toti,fiind vorba de ,,solidar,, si singura ,,disponibila,,si in paralel,propriri pe pensie,care si asa nu este suficienta nici pentru asigurarea medicatiei necesare pentru starea ei de sanatate,ca sa nu mai vorbim de traiul de zi cu zi.
In plus,recent i s-a pus sechestru pe un autoturism,marca romaneasca,an fabricatie 2003,care nu stiu daca valoreaza mai mult de 1000 de euro in prezent.
Care ar fi calea de urmat,unde sa se adreseze fiind in incapacitate de plata,ce s-ar putea face pentru a diminua aceste presiuni,realmente nu are cum sa suporte aceste plati,datorita dobanzilor si penalizarilor,s-a ajuns la o suma astronomica,si in starea de sanatate precara,
datorata in mare parte acestei probleme care treneaza din anul 2006,i-ar mai trebui inca o viata,si poate nici atunci nu ar putea plati.
Multumesc pentru timpul acordat.
Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2019
miramas, utilizator

Alte discuții în legătură

Executare silita pentru proces penal SabauDorina SabauDorina In urma unei sentinte penale din 2014 am fost condamnata in calitate de fost contabil la 6 luni de inchiosare cu suspendare ca si complice la evaziune fiscala, ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare daniela41 daniela41 Buna! As vrea si eu sa ma lamuriti/ajutati in problema mea.Intr-un proces civil,in care am fost implicata eu si un amic,instanta a decis ca trebuie sa platim ... (vezi toată discuția)
Poprire m_ariana m_ariana Buna ziua Am divortat de curand, iar in urma divortului fostul sot este obligat la plata unei pensii de intretinere ptr 2 copii minori . A trecut o ... (vezi toată discuția)