avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,

As dori sa stiu daca as avea poprire pe conturi daca as fi angajat in afara Romaniei.
Motivul fiind ca am fost girant la un credit.


Multumesc
Cel mai recent răspuns: Binder111112011 , utilizator 14:08, 10 Iulie 2019
Bună ziua, dacă sunteți angajat într-un Stat Membru (cu excepția UK și a Danemarcei) răspunsul este afirmativ. Există cadrul legal care să permită instituirea unei ipoteci asupra conturilor deschise într-un alt Stat Membru (ordonanța asigurătorie europeană). Cu toate acestea cazurile în care procedura a fost utilizată în practică de către creditori din România sunt izolate. Cel mai probabil, creditorul va demara cu prioritate urmărirea silită a bunurilor debitorului principal.


Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire asiguratorie vs poprire executorie ContSters22096 ContSters22096 pe contul lui A deschis la banca se infiinteaza o poprire asiguratorie de catre creditorul X. Dupa infiintarea acestei popriri asiguratorii, pe contul lui A se ... (vezi toată discuția)
Executare silita ContSters112624 ContSters112624 Asi vrea sa stiu ca atunci cand se face o exectare silita si cer o poprire trebuie sa cer si executarea silita imobiliara? Daca cer executarea silita ... (vezi toată discuția)
Baza date europeana datorii bancare? IoanaWalter1 IoanaWalter1 Buna ziua, Am doua credite bancare neachitate in Romania si as vrea sa stiu daca pot fi executata silit in strainatate. Exista o baza de date prin care ... (vezi toată discuția)