avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi

Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului. Vezi agenda evenimentului și participă →

Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Sediu asociatie culturală
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Sediu asociatie culturală

Buna ziua.
Se dorește înființarea unei asociații culturale cu sediul intr-un apartament dintr-un bloc. Apartamentul in cauza, este al tatălui celui care înființează asociația. Tatăl respectiv a lăsat apartamentul prin testament facut la notar, catre fiul sau.
Poate fiul cu acel testament sa treacă sediul asociației la acea adresa, apartament?
Mentionez ca exista cunoștințe despre acordul vecinilor.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:49, 30 Iulie 2019
Daca este proprietar nu exista probleme.
Nu conteaza ca a facut testament.
Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu vorbesc despre proprietar. Nu proprietarul face asociația. Tatăl, proprietar nu are nici o legătură cu asociată. Repet, Fiul, e cel ce face asociația si vrea sa treacă sediul la acel apartament. Fiul are testament doar nu act de proprietate.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca este proprietar nu exista probleme.
Nu conteaza ca a facut testament.

Daca proprietarul este de acord se rezolva.
Stimate domn, pesemne că nu ați înțeles intrebarea mea. Nu stiu de ce vorbim de proprietar.
Eu am întrebat asa:
Poate fiul cu acel testament sa treacă sediul asociației la adresa din testament?

Nu proprietarul, ci testamentarul.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca proprietarul este de acord se rezolva.

Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2019
Adrianro2019, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiul nu este proprietar cat timp tatal care a scris testamentul este in viata, iar un contract de comodat sau inchiriere cu viitoarea asociatie trebuie sa faca proprietarul apartamentului, Fiul nu are inca absolut niciun drept in baza testamentului, ca el nu a produs inca efecte juridice, mai ales ca e prin definitie un act revocabil oricand.... Deci el poate face contract cu viitoarea asociatie doar daca tatal il mandateaza in acest sens, contractul va fi insa intre viitoarea asociatie si tata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada sediu social gabicocis gabicocis daca fiul meu infiinteaza o societate in apartamentul in care locuim amandoi,apartament al carui proprietar sunt eu,este necesar ca societatea sa incheie ... (vezi toată discuția)
Sediu social la domiciliu ruxyradu ruxyradu Fiul meu isi infiinteaza un SRL si vrea sa stabileasca sediul social in apartamentul unde locuieste. As dori sa stiu daca trebuie sa fac contract de comodat cu ... (vezi toată discuția)
Contract comodat pentru sediu asociatie melodyrose27 melodyrose27 Buna ziua, Sunt unul dintre membri fondatori al unei asociatii. Bunicul meu este proprietar al unei case, si este de acord sa ne ofere spatiul pentru ... (vezi toată discuția)