avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... blocare roti ilegala
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

blocare roti ilegala

Buna ziua. Am patit o situatie neplacutaca si multi alti cetateni din Romania. Mergan =d la Lidl sa mi fac zumparaturile pe fuga ca de obicei, am cazut prada unuor hoti sau haiduci angajati de Lidl sa taxeze fraieri care nu sunt atenti si parcheaza intr-o zona pana unde mai ieri parca toata lumea- paralel cu magazinul ( e mai umbra) , La Lidl Bucurestii noi,azi la 17.30 grabita sa cumpar ceva am parcat dupa alte 3-4 masini, paralel cu magazinul nederanjand cu nimic. eDupa 10 min am fost urmarita pe video de firma de jecmanitori, ceilalti ce au parcat au apucat sa pleca si mie ca o fraiera mi-au blocat rotile. la iesire ma asteptau smecherii de la firma Fire Rescue SRL ( ce o fi avand asta cu parcarea) care total ilegal si abuziv dupa ce au blocat roata mi-au pretins suma de 100 de lei pentru deblocare. Am iincercat sa contest cu argumente ca nu e legal, am fost sa discut cu sefa magazinului fara succes, am cerut inregistrarea video care sa arate momentul intrarii in parcare, al blocarii fara rezultata. Am cerut proces verbal si chitanta si am platit ca m-au amenintat ca altfel trebui sa merg la sediul din Popesti Leordeni al firmei pentru deblocare. Mentionez ca pe peretele magazinului am vazut ulterior o mica placheta scrisa ne izibil de la distanta alb pe negru cu ca suntem rugati sa nu parcam, fara sa se precizeze amenda sau sactiunile. Respectivii nu avertizau inainte ci doar urmareau camera si stateau la panda sa mai pice un fraier. Dupa cve m=au taxat, au plecat ca si-au facut norma.Am sunat la politie si mi-au dat dreptate si au zis sa merg sa depun plangere ca nu sunt singura.
Pe unde am intrat eu in parcare nu era nici un panou care avertiza conditiile de parcare asadar nu aveam cum stii ca au insttituit noi reguli. Oricum blocarea si amenda sunt ilegale, insa ca sa pot pleca am fost constransa sa platesc. Si mai ciudat ca mi-au emis doua procese verbale cu nr. diferit (ca si cum m-au taxat de 2 ori )in care m-au lasat sa scriu ce contest fara ca ei sa-si tina un exemplar. Am rugat ca sefa de magazin sa semneze de luat la cunostinta pentru situatia creatasi a refuzat. S- a intamplat azi 13.07 ora 17.40. Solicit sprijin juridic. E vremea ca in tara asta sa fie limitate abuzurile. Este un fel de haiducism la limita legii tolerat pentru o firma care incaseaza bani fara munca pe spinarea oamenilor naivi. Daca cineva a patit in mod similar, ar merita sa ne unim sa i dam in judecata. Am vazut spete similare care au castigat. Consider ca banii pot fi utilizatipentru cauze mai bune decat alimentarea acestor hoti la drumul mare!Merita stopat acest abuz cum a fost si cel cu blocarea rotilor si plata sumei de 700 de lei..
Cel mai recent răspuns: iriholo , utilizator 11:16, 5 August 2019
Magazinul nu are teren aferent pt parcare, locurile nu sunt marcate ? Locul pe care ati parcat masina este marcat aferent pt parcare ?
Dvs puteti face si plangere la politie, va puteti constitui varte vatamata si daca nu reusiti sa va recuperati banii asa, si pe parte civila, puteti actiona acea firma in judecata sa cereti c/val lipsei de folosinta a bunului, plus banii dvs inapoi.
Poate fara legatura cu subiectul, nu strica ca pe viitor sa verificati daca e ok sa lasati masina intr-un anumit loc fara sa conteze ca si altii au ales acea zona desi nu acolo trebuia sa o lase.In egatura cu subiectul, acel teren e proprietate privata si ca sa puteti parca acolo, va trebui sa va supuneti regulilor proprietarului

Masura blocarii rotilor e ilegala.
mai cautati si dvs spete pe internet dupa care va puteti ghida pt o eventuala actiune
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 14 Iulie 2019
gi-jane2, moderator
Buna ziua. Multumesc pentru raspunsuri. Inteleg dupa unele pareri ca au tot dreptul sa faca ce vor in parcarea lor mai presus de lege, dupa alte opinii ca e ilegal...Pe acelasi principiu daca vine cineva la mine in curte sau casa si nu imi convine ceva la el, ii confisc un obiect, apoi ii cer taxa de rascumparare! In cazul asta nu se aplica legea?!
Am facut plangere la politie imediat,( chiar m-am simtit real abuzata) fara nici un rezultat insa, desi la inceput mi-au dat dreptate prezentand circumstantele intamplarii, Ulterior, mi-au raspuns ca e proprietate privata si ca pot face ce vor la ei, chiar daca nu si-au informat sau atentionat clientii corespunzator! Deci fiti pe faza cand mergeti la cumparaturi: cititi toate anunturile de pe stalpi si pereti chiar inainte de a parca masina!
Firma de paza nu atentioneaza, ci doar urmareste, vaneaza si taxeaza, asta e activitatea ei, nu de ordine reala.... Pe procesul verbal emis dupa terminarea programului firmei de paza( sambata dupa 17.30) scrie taxa deblocare roti pe motiv ca masina bloca accesul- fapt neadevarat, nu bloca nimic, locul este lat de 20 m( asa cum nu blocau nici masinile din fata mea care au scapat de lupi fara nici o sanctiune fizica sau pecuniara!
Pe procesul verbal am scris ca eu contest taxa si ceea ce au facut, insa ei nu si-au pastrat o copie, mi-au emis bon si au luat banii si afacerea pentru ei s-a incheiat si obiectivul a fost atins!
Tocmai be baza a ceea ce s-a spus in forum, probabil cei care au patit la fel ca mine, desi revoltati, nu au facut nimic si s-au resemnat. Pe principiul acesta , ar trebui blocate multe masini care parcheaza la supermarketuri chiar timp scurt in locuri nemarcate si pe domeniul public pe sosea si trotuare in locuri care nu sunt semnalizate corespunzator! Lucru total ilegal!Cel mult politia le poate amenda! Daca mergeti acum la Lidl din Bucurestii Noi, pot paria ca sunt si acum masini in aceeasi pozitie, eu urmarind ce se intampla, am facut si poze! Practic firma actioneaza la plesneala sau cand i se pare cineva bun de taxat!Pe altii ii iarta sau nu se obosesc sa vina...deci activitatea lor este aleatorie!Si nu rezolva situatia de fapt!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum reacționăm la abuzul blocării roților de către agenții de pază ai magazinelor? iriholo iriholo Ce demersuri se pot face contra blocarii abuzive a rotilor la supermarket dupa 10 min de petrecut la cumparaturi? Am parcat unde parcau de obicei alte masini ... (vezi toată discuția)
Blocarea roților autoturismelor în parcarea kaufland Laurwentiu Laurwentiu Buna seara!Este legala blocarea rotilor autoturismelor in parcarea Kaufland si perceperea unei taxe pentru deblocare?La intrare in parcare exista niste panouri ... (vezi toată discuția)