avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neînțelegeri în familie: soțul îmi aduce ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neînțelegeri în familie: soțul îmi aduce acuzații nefondate și vrea să părăsesc apartamentul, deși e bun comun. Nu am cum să depun cerere de divorț pentru că n-am unde să mă duc, ce pot să fac?

Bună seara , sunt căsătorită cu soțul meu de 38 ani avem un apartament cu trei camere , trei fete casatorite si un nepot , de 7 ani sunt acuzată de soțul meu ca am aventuri cu ginerele meu cel mare , ceea ce nu este adevărat. Nu aș fi in stare sa fac așa ceva . Acum a început să îmi zică să părăsesc apartamentul pe motiv că este al lui , apartamentul este cumpărat în timpul căsătoriei. Ce pot să fac ? Eu nu am unde să mă duc , el are o moștenire in oraș. Nu pot să intentez divorț pentru că nu am unde să locuiesc . Sunt pensionată pe caz de boală si persoană cu handicap . Vă mulțumesc , o seară frumoasă !
Ultima modificare: Luni, 15 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
până la un eventual partaj, apartamentul este al amândurora.
dacă sunteți victima violenței verbale/psihice/fizice puteți solicita un ordin de protecție.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu plecati si nu va poate obliga legal sa plecati.
Ultima modificare: Duminică, 14 Iulie 2019
gi-jane2, moderator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e vb sa inventati o cerere de divort.. motive de divort aveti, nu exista motive pt care sa acceptati sa fiti stresata de sot dupa atatia ani de casatorie, daca atata il duce capul, il puteti lasa sa ramana cu ideile lui.
Partajul, nu are legatura cu divortul. Casa e bun comun si sotul va trebui sa o imparta cu dvs.
Daca e violent, puteti cere emiterea unui ordin de protectie, asa cum v-a sfatuit d-na avocat si evacuarea lui ca masura de protectie.
Daca veniturile dvs sunt mici, puteti obtine si pensie de la sot, daca desigur, are venit ceva mai mare.
Vorbiti si cu copiii, poate discuta cu el si ii baga mintile in cap.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă mulțumesc pentru răspunsuri, nu este violent fizic dar verbal da , mă jigneste foarte mult. Am să mă gândesc la ce va fi mai bine pentru mine . O duminică plăcută vă doresc !
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
violenta are mai multe forme, nu trebuie sa va calce in picioare ca sa va adresati instantei
Art. 4. -
Violența domestică se manifestă sub următoarele forme:
b) violența psihologică - impunerea voinței sau a controlului personal, provocarea de stări de tensiune și de suferință psihică în orice mod și prin orice mijloace, prin amenințare verbală sau în orice altă modalitate, șantaj, violență demonstrativă asupra obiectelor și animalelor, afișare ostentativă a armelor, neglijare, controlul vieții personale, acte de gelozie, constrângerile de orice fel, urmărirea fără drept, supravegherea locuinței, a locului de muncă sau a altor locuri frecventate de victimă, efectuarea de apeluri telefonice sau alte tipuri de comunicări prin mijloace de transmitere la distanță, care prin frecvență, conținut sau momentul în care sunt emise creează temere, precum și alte acțiuni cu efect similar;

c) violența fizică - vătămarea corporală ori a sănătății prin lovire, îmbrâncire, trântire, tragere de păr, înțepare, tăiere, ardere, strangulare, mușcare, în orice formă și de orice intensitate, inclusiv mascate ca fiind rezultatul unor accidente, prin otrăvire, intoxicare, precum și alte acțiuni cu efect similar, supunerea la eforturi fizice epuizante sau la activități cu grad mare de risc pentru viață sau sănătate și integritate corporală, altele decât cele de la lit. e);


f) violența socială - impunerea izolării persoanei de familie, de comunitate și de prieteni, interzicerea frecventării instituției de învățământ sau a locului de muncă, interzicerea/limitarea realizării profesionale, impunerea izolării, inclusiv în locuința comună, privarea de acces în spațiul de locuit, deposedarea de acte de identitate, privare intenționată de acces la informație, precum și alte acțiuni cu efect similar;

g) violența spirituală - subestimarea sau diminuarea importanței satisfacerii necesităților moral-spirituale prin interzicere, limitare, ridiculizare, penalizare a aspirațiilor membrilor de familie, a accesului la valorile culturale, etnice, lingvistice ori religioase, interzicerea dreptului de a vorbi în limba maternă și de a învăța copiii să vorbească în limba maternă, impunerea aderării la credințe și practici spirituale și religioase inacceptabile, precum și alte acțiuni cu efect similar sau cu repercusiuni similare."


Desigur ca pentru orice ati reclama, aveti nevoie de probe.

Alte discuții în legătură

Amenintare blakkiss blakkiss buna seara. nevasta mea ma ameninta sa fac bine sa parasesc apartamentul comun, este pe amandoi in acte. ca daca nu ma da la politie,ca imi face dosar penal. i ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala oana1stefania oana1stefania Buna ziua! as dori sa imi explicati pe îndelete procedura de eliberare a unui certificat medico-legal. am fost agresata fizic de catre sotul meu si am nevoie ... (vezi toată discuția)
Chestiune complicata emil6702 emil6702 Cunosc un caz care nu mai poate continua fara o rezolvare legala: intr-o locuinta habiteaza mai multi mostenitori (rezervatari) fara ca acestia sa-si fi facut ... (vezi toată discuția)