avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neînțelegeri în familie: soțul îmi aduce ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neînțelegeri în familie: soțul îmi aduce acuzații nefondate și vrea să părăsesc apartamentul, deși e bun comun. Nu am cum să depun cerere de divorț pentru că n-am unde să mă duc, ce pot să fac?

Bună seara , sunt căsătorită cu soțul meu de 38 ani avem un apartament cu trei camere , trei fete casatorite si un nepot , de 7 ani sunt acuzată de soțul meu ca am aventuri cu ginerele meu cel mare , ceea ce nu este adevărat. Nu aș fi in stare sa fac așa ceva . Acum a început să îmi zică să părăsesc apartamentul pe motiv că este al lui , apartamentul este cumpărat în timpul căsătoriei. Ce pot să fac ? Eu nu am unde să mă duc , el are o moștenire in oraș. Nu pot să intentez divorț pentru că nu am unde să locuiesc . Sunt pensionată pe caz de boală si persoană cu handicap . Vă mulțumesc , o seară frumoasă !
Ultima modificare: Luni, 15 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Nu puteti fi evacuata din domiciliul conjugal, din locuinta comuna.

Imobilul este proprietate comuna, proprietatea devalmasa a sotilor.

Ceea ce caracterizeaza proprietatea devalmasa este faptul ca niciunul dintre cei doi soti nu are individualizata o cota -parte din dreptul de proprietate, aceasta urmand a fi definita prin imparteala.

Insa prin imparteala in urma divortului poate obtineti dumneavoastra imobilul prin atribuire, ori va este remisa sulta aferenta cotei-parti din dreptul de proprietate.

De principiu, partajul este subsecvent divortului.

La partajare , instanta de judecata are in vedere criteriile generale , de imparteala, anume sumele de bani investite la plata pretului, situatia locativa, principiul posesiei, situatia platii taxelor si impozitelor, actele de administrare si de conservare efectuate.


Exista posibilitatea ca sotul dvs sa promoveze divortul, daca aprecieaza ca relatia de casatorie este una deficitara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare blakkiss blakkiss buna seara. nevasta mea ma ameninta sa fac bine sa parasesc apartamentul comun, este pe amandoi in acte. ca daca nu ma da la politie,ca imi face dosar penal. i ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala oana1stefania oana1stefania Buna ziua! as dori sa imi explicati pe îndelete procedura de eliberare a unui certificat medico-legal. am fost agresata fizic de catre sotul meu si am nevoie ... (vezi toată discuția)
Chestiune complicata emil6702 emil6702 Cunosc un caz care nu mai poate continua fara o rezolvare legala: intr-o locuinta habiteaza mai multi mostenitori (rezervatari) fara ca acestia sa-si fi facut ... (vezi toată discuția)