avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil

I se poate da custodia tatalui daca copilul are 2 luni si suge la piept ?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 09:00, 16 Iulie 2019
Daca dvs puteti sa dovediti ca aveti conditii optime pentru cresterea copilului si nu aveti probleme de sanatate care sa va puna in imposibilitate sa va ocupati de el atunci tatal nu are nicio sansa ca domiciliul minorului sa se stabileasca la el.
Daca lucrurile nu merg bine intre dvs si tatal copilului atunci trebuie sa initiati o actiune in instanta pentru a avea liniste de acum incolo si sa solicitati ca domiciliul minorului sa fie stabilit la dvs, sa exercitati autoritatea parinteasca asupra lui in cumun cu tatal sau doar dvs exclusiv precum si pensie de intretinere.
Luati legatura cu un avocat de pe forum sau recomandat sa va indrume in acest demers.
Ultima modificare: Luni, 15 Iulie 2019
Avocat Neagu Elena, Avocat
Dar daca am inregistrare cu el cand ma jigneste si tipa foarte tare ma ajuta la ceva?
Sigur ca va ajuta orice proba,fie puteti obtine un ordin de protecție împotriva acestuia pe o perioadă de 6 luni de zile fie va puteti ajuta de aceste înregistrări in instanta pentru autoritatea părintească. Luati legatura cu un avocat,mergeți la el cu toate probele, inclusiv cu înregistrările audio iar dupa ce ia cunostinta de toate acestea o sa va îndrume exact ce trebuie sa faceti.
Retinand relatia de dependenta pe care o are acesta cu propria mama, sansele de a fi stabilita locuinta la tata sunt infime.

Pe cale de consecinta , cata vreme prezentati garantii materiale si morale, in procesul de crestere si educare a minorului, locuinta acestuia va fi stabilita la dvs.


Totusi, varsta frageda atesta faptul ca prezenta materna este una de o insemnatate majora.

De asemenea, cata vreme demonstrati ca minorul este bine ingrijit, respectandu-i activitatile curenta, masura sus expusa este in interesul acestuia.

Instanta de judecata da eficienta principiului preeminentei interesului superior al minorului, interes ce are intaietate , dincolo de conflictele care survin, intre parinti.




Chiar daca nu realizati venituri , ori aveti un venit redus, anume indemnizatia de crestere si ingrijire a copilului cu varsta de pana la 2 ani, puteti invoca suportul material al parintilor sau al altor rude , apropiate.



De asemenea, chiar daca nu detineti o locuinta, puteti fi gazduita de o terta persoana, ori puteti incheia un contract de inchiriere.

Potrivit normelor civile, “În lipsa înţelegerii dintre părinţi sau dacă aceasta este contrară interesului superior al copilului, instanţa de tutelă stabileşte, odată cu pronunţarea divorţului, locuinţa copilului minor la părintele cu care locuieşte în mod statornic”.În ipoteza în care până la divorţ copilul a locuit cu ambii părinţi, instanţa îi stabileşte locuinţa la unul dintre ei, ţinând seama de interesul său superior. Părintele care nu locuiește cu copilul său are dreptul de a avea legături personale cu acesta, iar copilul este ascultat în această privință.

Totuși, statistic, locuința minorilor se stabilește mult mai des la mamă decât la tată!
Cu privire la exercitarea autoritatii parintesti, regula este ca aceasta se exercita in comun, dar daca aveti motive esentialmente intemeiate puteti s-o solicitati si pe cea exclusiva.

Ar fi bine să mergeți la o consultație juridică pentru a vă edifica pe deplin!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna Zapezica Zapezica La custodie comuna cat timp petrece cu mama și cât cu tata copilul... Legal (vezi toată discuția)
Buna ziua, mă aflu în stadiul de judecată cu tatăl copilului ... R_oxy23 R_oxy23 Buna ziua, mă aflu în stadiul de judecată cu tatăl copilului meu. Copilul are 10 luni. Întrebarea mea este ce șanse am ca copilul meu sa nu locuiască ... (vezi toată discuția)
Precizare divort gabitza12 gabitza12 Buna ziua, sunt somera si apelez la cunostintele dumneavoastra de a ma indruma. Mi s-a pus in vedere sa-mi precizez actiunea de divort, eu cerand la depunerea ... (vezi toată discuția)