avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Centrala termica in dormitor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Centrala termica in dormitor

Salutari. Vin cu o intrebare simpla: exista vreo lege care impiedica amplasarea unei centrale termice cu functionare pe gaz in anumite camere ale unui apartament? Mai exact intr-un dormitor.
As vrea sa stiu doar numarul legii, eventual un link spre aceasta, insa orice explicatie in plus este binevenita!
Multumesc mult!
PS: imi cer scuze daca nu am ales categoria corecta intrebarii mele
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 16:36, 26 Iulie 2019
Daca este centrala pe gaze mergeti sa intrebati direct la ei.
Va lamuresc imediat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ]
Proiectul de gaze plus montaj centrala are regim de autorizare ISCIR.
Personal nu cred sa primiti avizul firmei de distributie gaze pentru montare centrala in dormitor. In plus, zgomotul centralei, in functionare este deranjant.
Datorita factorilor de risc garantat proiectantul nu va proiecta instalarea centralei in camera dormitor
Trebuie sa aveti in vedere ca dispozitiile actualizate referitor la instalarea centralelor de apartament obliga executarea de orificii pentru evacuare gaze,orificii care reprezinta real dezavantaj in dormitor
cum se procedeaza daca gazele de la centrala vecinului imi intra in apartament fiind obligat sa tin geamurile inchise?
Trebuia sa deschideti o discutie noua pentru a nu obliga pe cei care comenteaza sa reciteasca ce au scris deja.
Cosul de refulare al centralei trebuie sa fie la inaltime sau intr-un colector astfel incat gazele sa se disperseze in atmosfera.
Notificati vecinul in scris, cu nr. de inregistrare/ data, sa-si rezolve problema. Daca nu va intelegeti pe cale amiabila puteti deschide actiune in instanta si obtine o hotarare judecatoreasca pentru modificarea cosului de refulare al centralei vecinului.

Alte discuții în legătură

Necesitate reala conform normelor pentru aerisire si priza de aer intr-o bucatarie? AntiSecretare AntiSecretare Buna ziua, Context: - apartament aflat in renovare - bloc anvelopat, construit din placi de beton armat - geamuri termopan - in bucatarie exista deja 2 ... (vezi toată discuția)
Conditii montare centrala termica la casa danam1973- danam1973- Buna ziua, Mi-am cumparat o centrala termica si ma intereseaza daca pot sa o montez fara acordul vecinului. Stau la casa si evacuarea ar fi pe peretele care ... (vezi toată discuția)
Amplasare cos centrala termica in curtea vecina TuLe TuLe As dori sa stiu care este distanta legala de amplasare a unui cos de centrala termica in curtea vecina. Vecinii au scos cosul centralei termice in curtea ... (vezi toată discuția)