avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ajutor de deces persoana fara drept de pensie dar ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ajutor de deces persoana fara drept de pensie dar coasigurata

Buna ziua!
Apelez la dumneavoastra cu urmatoarea problema:
Tatal meu a decedat pe 15 iulie anul curent!El primise o decizie de la Casa de pensii din care reiesa faptul ca nu are dreptul la pensie,pentru ca nu are vechime suficienta,el avand undeva la 10 ani din stagiul minim de cotizare,dar ca si varsta avea 65 de ani impliniti in ianuarie!In urma acestei decizii,eu,ca si fiu l-am luat ca si coasigurat,eu fiind salariat,pentru a putea acoperii internarile frecvente cauzate de diagnosticul de care suferea!
Intrebarea mea este,beneficiez eu de ajutorul de inmormantare/deces,oferit de Casa de pensii,eu fiind cel care a suportat toate cheltuielile de inmormantare,numele meu aparand pe toate facturile,morga,agentie funerara,biserica,cimitir?Si daca da,de care varianta?varianta intreaga de 5000 si ceva de lei sau jumatate din acesta?De ce documente am nevoie in acest caz,tinand cont ca el nu beneficia de nici o pensie sau ajutor social,doar ca erea coasiguratul meu?Menstionez si faptul ca esrea luat in intretinerea mea!
Astept cu interes raspunsul dumneavoastra!
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 21 Iulie 2019
adrian_patrascu, utilizator
Cel mai recent răspuns: adrian_patrascu , utilizator 23:11, 21 Iulie 2019
[ link extern ]

2582 ca ruda a persoanei asigurate. aveti in link toate informatiile necesare.
Ultima modificare: Duminică, 21 Iulie 2019
gi-jane2, moderator
Multumesc!Foarte util link-ul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, as dori cateva informatii privind decesul unei rude ... precious007 precious007 Buna seara, As dori cateva informatii privind decesul unei rude de grad 1 (frate) daca se poate. Dupa constatarea decesului, a fost transportat la ... (vezi toată discuția)
Mormant in gradina.... Tarzan2012 Tarzan2012 Am calatorit prin tara,si mare mi-a fost mirarea sa vad cruci cu mormant pe teren privat. Aceste marminte sunt de obicei la sate izolate,unde cimitirul si ... (vezi toată discuția)