avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Aș putea constrânge cumva asociația de proprietari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Aș putea constrânge cumva asociația de proprietari ca să-mi schimbe țeava de apă pe tronson? Stau la etajul 9/10 și, din păcate, presiunea apei este catastrofală

Bună ziua! Cum aș putea cumva să constrâng asociația de proprietari să - mi schimbe țeava de apă pe tronson. Stau la etajul 9/10 și din păcate presiunea apei este catastrofală. Am purtat discuții cu șeful scarii, cu preș. as. de prop. dar în zadar. Cu instrument juridic as putea proceda?
Ultima modificare: Vineri, 26 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Danielcc , utilizator 16:39, 18 August 2019
Buna ziua,
Si care credeti ca ar fi legatura intre presiunea apei si felul/diametrul țevii?
Din ce cunosc...presiunea apei este data de distribuitor ( asta daca nu aveti instalatie proprie de apa-hidrofor, pompe...).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar trebui sa adresati o reclamatie la asociatie si la firma care furnizeaza apa ca sa va raspunda in scris.
Trebuie sa cunoasteti cauza mai intai.
Puteti cere si schimbarea tevii ca oricum va raspund in scris.
Pentru a putea fi constransi va trebuie hotarare judecatoreasca dar nu se poate da decat pentru motive temeinice dovedite.
Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat


CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Ar trebui sa adresati o reclamatie la asociatie si la firma care furnizeaza apa ca sa va raspunda in scris.
Trebuie sa cunoasteti cauza mai intai.
Puteti cere si schimbarea tevii ca oricum va raspund in scris.
Pentru a putea fi constransi va trebuie hotarare judecatoreasca dar nu se poate da decat pentru motive temeinice dovedite.

Se cunoaște cauza. Am făcut și o fișă tehnică de la centrala termică cu cei care fac verificarea la centrală și s-a constatat faptul că nici centrala nu funcționează așa cum trebuie din cauza lipsei la presiunea apei. Am arătat această fișă preș as. de propr. dar fără rost. Va urma ca în continuare sa ma adresez cu o cerere as.de prop. dar au fost cazuri se ceilalți proprietari care au semnalat această problemă prin scris și răspunsul era ca nu există fond pt. acest lucru. Cum adică de ce se trage lunar de la fiecare proprietar fondul de raparatii și fondul de rulment? Sincer nu aș dori să intentez o acțiune in justiție. Există o instituție care trage la răspundere as. de. prop/sau sebdepune o cerere furnizorului de apă?
Solicitati convocarea unei adunari generale daca credeti ca se va vota favorabil.
Se poate obtine prin justitie ceea ce vreti dar aveti nevoie de avocat deoarece este destul de complicat procesul si trebuie foarte bine analizat cazul inainte de a fi pus pe masa judecatorului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are legatura instalatia parte comuna cu deficientele de presiune asigurate de catre furnizorul de utilitati
Problema cu care va confruntati este de mai mult timp ?
Daca este problema de presiunea apei ,analizati oportunitatea instalarii unei pompe la ultimul nivel
Nu are legatura fondul de rulment ,fondul de reparatii cu deficientele de presiune a apei unde responsabil exclusiv este furnizorul de utilitati

Alte discuții în legătură

Coloana separata de apa rece. acord proprietari silviu1975 silviu1975 Buna ziua. Situatia este: - etajul 4 si 5 nu au presiune la apa rece - proprietarii celor 2 apartamente (de pe o coloana de bloc) dorect sa traga o coloana ... (vezi toată discuția)
Apa calda ultimul etaj _adi_ _adi_ As dori sa aflu parerile dumneavoastra despre posibilitatile tehnice de rezolvare a problemei apei calde la etajele superioare avand in vedere ca pentru a avea ... (vezi toată discuția)
Ultim etaj cu calorifere reci sau slab incalzite adrhc adrhc Buna ziua, locuiesc in Bucuresti, sector 5 la et.8 (ultimul). Dintotdeauna (10 ani) de cand locuiesc in actualul apartament caloriferele am observat ca se ... (vezi toată discuția)