avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Facilitati in constructii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Facilitati in constructii

Un administrator la o societate pe actiuni din domeniul constructiilor, angajat cu contract de mandat , avand in vedere facilitatile fiscale prevazute in OUG 43/2019 , va beneficia de scutire privind impozit pe venit,CASS , cota redusa la CAS?
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Contabilitate Petroconst , utilizator 11:07, 26 Iulie 2019
Nu. Facilitatile se aplica numai salariatilor.
La art.60 punctul 5 lit.c nu mai exista conditie de acordare a facilitatii contractul individual de munca: Scutirea se aplica pentru sumele din venitul brut lunar de pana la 30000 lei , obtinut din salarii si asimilate salariilor prevazute la art.76 alin. (1) - (3).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic constructii stare de urgenta octavmaura octavmaura Pentru somajul tehnic in situatia starii de urgenta in domeniul constructiilor se aplica facilitatile de constructii? (vezi toată discuția)
Oug 43 facilitati fiscale constructii marioaradragos marioaradragos Buna. Conform OUG 43/2019, in care nu mai apare mentiunea de venituri realizate in baza unui contract individual de munca ,vor beneficia de facilitatile ... (vezi toată discuția)
Contract de mandate in constructii scutit de cass si cas redus? Oana.Musceleanu Oana.Musceleanu Contract de mandate in constructii scutit de CASS si CAS redus? prin Legea 296/2020? Sa intelegem din modificarile aduse de L 296/2020 ca inclusiv la ... (vezi toată discuția)