avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Am un contract de internship.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Am un contract de internship.

Buna ziua!!
Am un contract de internship incheiat si inregistrat in registrul special pe o durata de 3 luni. Societatea este cu cod caen constructii si beneficiaza de facilitati fiscale. Pentru acest tip de contract societatea beneficiaza de aceste facilitati sau va trebui sa achite toate taxele (cf veniturilor din salarii care se aplica tuturor soc comerciale ) ?
Ultima modificare: Joi, 4 Noiembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 00:16, 26 Noiembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Una din conditiii pentru acordarea facilitatilor in constructii prevazute la art 60 Cod Fiscal este ;
"c) veniturile brute lunare din salarii și asimilate salariilor prevăzute la art. 76 alin. (1) - (3), realizate de persoanele fizice pentru care se aplică scutirea sunt calculate la un salariu brut de încadrare pentru 8 ore de muncă/zi de minimum 3.000 lei lunar. Scutirea se aplică pentru sumele din venitul brut lunar de până la 30.000 lei, obținut din salarii și asimilate salariilor prevăzute la art. 76 alin. (1) - (3), realizate de persoanele fizice. Partea din venitul brut lunar ce depășește 30.000 lei nu va beneficia de facilități fiscale; "

Prin urmare , in cazul internshipului se acorda facilitati daca câștigul salarial brut de bază este stabilit proporțional cu câștigul brut de bază pentru un program de lucru normal de 8 ore/zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facilitati fiscale constructii - oug114 Mnzl_nicu Mnzl_nicu Pentru a beneficia de facilitatile fiscale acordate lucrătorilor din constructii conform OUG 114 este necesar ca salariul minim sa fie de 3000lei. Se acorda ... (vezi toată discuția)
Oug 43 facilitati fiscale constructii marioaradragos marioaradragos Buna. Conform OUG 43/2019, in care nu mai apare mentiunea de venituri realizate in baza unui contract individual de munca ,vor beneficia de facilitatile ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic constructii stare de urgenta octavmaura octavmaura Pentru somajul tehnic in situatia starii de urgenta in domeniul constructiilor se aplica facilitatile de constructii? (vezi toată discuția)