avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Schimbare sens plangere- poate fi tras la raspundere ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Schimbare sens plangere- poate fi tras la raspundere politistul ?

Am facut plangere penala contra unui expert topo. Concret, concluziile din raport le consider minciuni. Am depus documente oficiale (registrul de inventar al drumurilor, planuri cadastrale, titlu de proprietate). De la politie a plecat ordonanta cu propunere de clasare. Acolo se spune ca eu as fi reclamat ca nu a masurat cum trebuie. Nici o referire la acuzatiile din plangere. Procurorul la fel. Ca nu exista indicii ca expertul ar fi inserat aspecte "incongruente cu realitatea faptica". Despre realitatea juridica, nici un cuvant. AM juns in instanta un de am pierdut. Inca astept motivarea instantei. Intrebarea este, politistul de judiciara poate fi tras la raspundere pentru distorsionarea sensului plangerii? Ce institutii ale acestui stat pot sa mai faca ceva? Procurorul de caz a mers pe aceiasi linie, desi am explicat ca nu acela este sensul plangerii.
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iulie 2019
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: Anatol2017 , utilizator 13:47, 24 Iulie 2019
Daca vi s-a respins plangerea, s-a terminat in penal.
Incercati sa mergeti cu actele la avocat pentru a fi analizate.
Ar putea exista posibilitatea sa sesizati CEDO.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai extraordinare de atac hotararae definitva Anatol2017 Anatol2017 Am depus plangere penala pentru marturie mincinoasa contra unui expert topo. S-a deturnat sensul plangerii. In final am ajuns la Judecatorie. Am primit vineri ... (vezi toată discuția)
Decizie definitiva camera preliminara Anatol2017 Anatol2017 Am ajuns la camera preliminara cu expertul pe care l-am acuzat de marturie mincinoasa. M-am reprezentat singur. Am depus o expertiza intocmita de un expert ... (vezi toată discuția)
Clasare cauza-plangere penal Anatol2017 Anatol2017 Buna ziua tuturor! Am facut o plangere penala pentru marturie mincinoasa contra expertului topo avut intr-un dosar. Procurorul a propus clasarea cauzei. Am ... (vezi toată discuția)