avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Plan cadastral casa
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Plan cadastral casa

Buna ziua,
Am si eu o situatie.. poate mai aparte... Am cumparat un imobil si ulterior ne-am dat seama ca nu toata suprafata casei este trecuta in actul casei (de vanzare-cumparare).. initial am inteles de la fosta proprietara ca totul este ok, ca se va vedea in extrasul de carte funciara care va fi atasat contractului de vanzare cumparare.. extras pe care inca nu l-am primit inca de la notariat imperuna cu acea incheiere..
Noi am vrea sa fim cu totul legal, ca toata suprafata sa apara in acte..si nu stiu ce proceduri implica acest fapt.. daca implica si amenda.. si ce alte costuri.
Avem doar un plan de amplasament din 2005, unde nu se vede o parte din hol... iar cealalta parte a holului si bucataria apar ca anexe. Problema .. ma gandesc abia acum.. este ca la vanzare-cumparare nu s-a scos alt plan de amplasament.. trebuia?
Va rog ajutor! Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iulie 2019
byiutzis, utilizator
Cel mai recent răspuns: byiutzis , utilizator 15:13, 24 Iulie 2019
Update.. Am vorbit intre timp cu fosta proprietata.. si a zis ca de la primarie i s-ar fi zis ca atata timp cat portiunea respectiva adaugata (holul respectiv) nu are fundatie, nu are nevoie de autorizatie... Exista asa ceva din punct de vedere legal?
In acest caz se pune in discutie ceva amenda (caci de amenda ma tem)?
Sau este necesar doar un cadastrist / topometrist sa vina si sa actualizeze planul de amplasament?
Mentionez ca bucataria si jumatatea de hol care apar pe planul de amplasament apar incadrate ca si anexe, si la fel sunt, fara fundatie.. ..
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iulie 2019
byiutzis, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mp utili camelia_g camelia_g Vreau să cumpăr un apartament și nu sunt sigură de suprafața acestuia (mp utili). Unde pot să verific suprafața reală/\"oficială\"? Care din ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am un contract de vanzare cumparare pe numele mamei ... petre_marian petre_marian Buna seara. am un contract de vanzare cumparare pe numele mamei din anul 1957.cei de la primarie i-au reconstituit alt amplasament deoarece in extrasul de ... (vezi toată discuția)
Act de identitate pe locuinta etaj mansarda Ana54321 Ana54321 Buna. Vreau sa achizitionez un apartament la etajul 7/7 (trecut pt CF etaj mansarda) Apartamentul l-am gasit printr-o agentie care intermediaza vanz-cump. ... (vezi toată discuția)