avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA

Ce obligatii / beneficii am ca PFA? Eventual caut avocat specializat. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:14, 27 Iulie 2019
In primul rand sa nu cautati sa va gandii ca veti putea inlocui un contract de munca cu un pfa.
Ca pfa veti putea face activitati de comert sau de prestari servici pe baza de contract de prestari servici (pe baza de factura si chitanta). Sunt activitati adica coduri caen care necesita si folosirea casei de marcat. Incasarea se poate face in numerar sau in contul bancar deschis pe pfa.
Pentru un pfa veti depune la finante in maxim 30 de zile de la infiintarea la registrul comertului declaratia unica si veti plati obligatoriu anual impozitul pe venitul din activitati independente 10% aplicat la venitul anual net adica total venit anual incasat - total cheltuieli anuale deductibile fara cheltuielile sociale.
Separat, daca venitul anual net de mai sus este peste plafonul celor 12 salarii minime brute pe economie, adica de exemplu in acest an peste 24960 lei, veti plati obligatoriu anual si contributiile sociale cass 10% si cas 25% aplicate la valoarea plafonului. Altfel nu sunteti obligata sa le platiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt obligațiile fiscale ale unei pfa dacă o societate incheie cu aceasta un contract de colaborare/prestări servicii? Aliona M. Aliona M. Bună ziua, Am un PFA în domeniul traducerilor. Vă rog sa mă informați cum se procedează în cazul unui contract de prestări servicii/contract cu normă ... (vezi toată discuția)
Taxe pfa - job de acasa Bmmm Bmmm Buna ziua , as avea si eu o curiozitate , am primit o oferta de job de acasa si cand am povestit cu ei mi-au cerut un numar vat am inteles ca trebuie sa mi fac ... (vezi toată discuția)
Contributi la un pfa pensionar omoro omoro Ce contributii trebuie sa platesc la stat daca o sa am un pfa si sunt pensionar si daca sunt mai mici decat in cazul unui srl in care as fi obligat sa fiu ... (vezi toată discuția)