avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Venit estimat 2019 - Declaratia unica
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Venit estimat 2019 - Declaratia unica

1) In ce caz trebuie declarat un venit in termen de 30 zile? Exista vre-un plafon sau se declara si sume mici?
2) Am vandut actiuni si vreau sa declar profitul. Insa in declaratia unica la categoria de venit pe anul 2019 am gasit doar 3 optiuni care nu mi se potrivesc. (act independente, cedarea bunurilor)

Cum declar venitul?
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 18:17, 26 Iulie 2019
Buna ziua,

Completati declaratia unica -capitolul dedicat venitului estimat pe 2019,doar la rubrica de sanatate, in ideea ca ati avut in 2019 sau estimati pentru 2019 un venit mai mare decat 12 salarii minime din urmatoarele surse:

- venituri nete din activitati independente,
- venituri din drepturi de proprietate intelectuale,
- venituri din asocierea cu o persoana juridica,
- venituri nete din cedarea folosintei bunurilor,
- venituri din investitii,
- venituri nete din activitati agricole, silvicultura si piscicultura,
- venituri brute din alte surse, definite conform Codului fiscal.

Ulterior,cand va apare formularul declaratiei unice pentru venitul realizat efectiv in 2019 redepuneti si astfel suprascrieti ceea ce ati estimat initial pe 2019.Se urmareste declararea efectiva a veniturilor realizate pe 2019, iar la momentul acesta, necunoscand exact ce va urma mergeti pe estimat.

Declaraţia se depune în termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului, în cazul contribuabililor care încep o activitate în cursul anului fiscal şi a celor care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor din patrimoniul personal, altele decât veniturile din arendare pentru care impunerea este finală şi care nu au avut, până la acea dată, obligaţia depunerii declaraţiei unice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate depunere formular 220 Paula Tudor Paula Tudor Buna ziua! Este obligatorie depunerea formularului 220 pentru o societate care in trimestrele 2, 3 si 4 ale anului precedent a depus declaratii 0 si pentru ... (vezi toată discuția)
Mai trebuie sa depun o alta declaratie pentru dividente ? fgeorgeta fgeorgeta Buna ziua, Va rog sa -mi spuneti daca trebuie sa mai depun si eu o alta declaratie dupa ce am -primit dividente pe anul 2017 iar institutia a depus dcl ... (vezi toată discuția)
Inchiriere teren pt.un panou publicitar mircea4 mircea4 Buna ziua! Daca inchiriez teren pt.un panou publicitar,din curtea mea,trebuie sa contactez serviciul financiar de la primarie(asa afirma unii si nu inteleg de ... (vezi toată discuția)