avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1326 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Legitimarea de catre curier
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Legitimarea de catre curier

In ce conditii un curier postal, poate solicita legitimarea pentru predarea unui colet?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 19:24, 7 August 2019
Curierul trebuie sa se convinga de faptul ca destinatarul din fata lui e cel care e inscris pe AWB. E singurul mod in care se asigura secretul corespondentei. E drept ca daca e vorba de un colet cu plata ramburs, curierul isi asuma ca platitorul este destinatarul. Dar acolo nu e vorba de corespondenta
Eu intreb din punct de vedere legal.
Violarea secretului corespondentei e descrisa in NCP - art 302. De asemenea, puteti consulta jurisprudenta aplicabila.
Daca e vorba de trimiteri comerciale, acestea se reglementeaza prin contractele cadru ale curierilor/ postei romane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura afisaj corespondenta la sediul primariei nyyco nyyco Buna ziua. atunci cand posta romana nu gaseste un destinatar la adresa( ex.acesta este plecat din tara), aduce plicul la primaria de domiciliu pentru ... (vezi toată discuția)
Violare corespondenta nairam63 nairam63 Buna ziua, Vin cu urmatoarea problema: Postasul a lasat o [b]scrisoare cu confirmare de primire[/b] sotiei mele. Si acum citez din regulamentul Postei Romane ... (vezi toată discuția)
Responsabilitatile postasului trascka trascka Buna seara, tocmai am aflat ca ieri am primit o carte pe care o comandasem dupa ebay, dar postasul mi-a lasat cartea in scara blocului, langa cutiile ... (vezi toată discuția)