avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartament inundat, proprietarul de deasupra plecat in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartament inundat, proprietarul de deasupra plecat in strainatate - ce fac?

Apartamentul meu a fost inundat - plafoane si pereti baie, dormitor, holuri, sufragerie - de catre vecinul de deasupra, care e plecat in Italia si nu a lasat nici un telefon de contact.
Administratorul si presedinta blocului spun ca nu au de unde sa il contacteze si refuza sa opreasca apa motivand ca nu se poate lasa un bloc de 8 etaje fara apa.
Intre timp apartamentul s-a degradat total, a aparut mucegaiul, ma tem si de probleme la instalatia electrica.
Ce se poate face?
E vreo posibilitate de a intra in apartamentul respectiv si a remedia defectiunea? Daca da, cum?
Daca nu, ce am de facut ca sa nu mi se distruga total apartamentul?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2019
retzy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Motanulnou , utilizator 12:17, 9 Martie 2020
Parerea mea e ca e sigur o instalatie de la baie, sau defectiunea e pe conducta undeva. Dar nu e normal sa nu se ia nici o masura, toate apartamentele au de suferit, ca e bloc, nu casa.... Nu numai ca se degradeaza dar la un cutremur mai serios blocul se poate rupe.
Nu exista nici o posibilitate sa se scoata usa si eventual sa se puna alta la loc? Eu as cumpara o usa noua, in loc sa stau sa vad cum mi se degradeaza apartamentul complet. Cu Politia, bineinteles.

De asta e bine sa tii macar legatura cu administratia, sa lasi un e-mail, un numar de telefon, chiar si cand pleci in vacanta in strainatate, ca doar nu esti Pacala de capul tau. Stiu ca unii oameni sunt ursuzi si nu prea raspund nici la neata, dar e o chestie de bun simt sa lasi o adresa de e-mail la vecini sau la administratie cand pleci. Ce o fi acolo in casa.... mucegai de zile mari….

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu apa la capatul de coloana EduardG EduardG Buna ziua, Recent am cumparat un apartament in zona Dr Taberei – Bucuresti, et 3/3, bloc vechi, fara subsol sau demisol. Odata ce m-am apucat de ... (vezi toată discuția)
Vecina de sub mine ma acuza ca o inund Alexandru Daniel6667 Alexandru Daniel6667 Buna ziua!  De foarte mult timp, vecina din apartementul de sub mine imi bate in usa si imi spune mereu ca are peretii care acopera tevile verticale ... (vezi toată discuția)
Inlocuire teava scurgere sparta virginicadoinaoprea virginicadoinaoprea Va rog mult sa ma ajutati cu urmatoarea speta : in blocul nostru de P+4, exista o baie la et.4 care are alimentare si scurgere separate fata de restul bailor ... (vezi toată discuția)