avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Convocare AG de catre 20% dintre locatarari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Convocare AG de catre 20% dintre locatarari

Ca simplu locatar, impreuna cu alti locatari, insumanand 20% din totalul locatarilor am convocat AG. Mentionez ca nu avem presedinte ( si a dat demisia), iar Comitetul executiv( format din 2 persoane) nu doreste organizarea acestei AG.
Am facut tabel convocator pe care l au semnat toti locatarii, mai putin unul, cel care face parte din comitet si se opune adunării.
Conform legii, trebuie sa ii trimitem scrisoare cu interior declarat si conformare de primire.
Intrebararile mele sunt: ce trec eu la destinatar ? Cine ii trimite aceasta scrisoare: Asociatia Sau Eu, ca locatar ?, si la cine ajunge confirmarea de primire ?
E clar ca domnul in cauza, va refuza sa ridice scrisoarea de la Posta.
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2019
Claudia G., utilizator
Ca se organizeaza ei cumva este treaba dumnealor, in lege nu este specificat ce a ti scris mai sus asa ca nu este obligatoriu sa procedeze asa...,
Conf ART 13 , Alin (1) “ Asociația de proprietari se înființează prin acordul scris a cel puțin jumătate plus unu din numărul proprietarilor dintr-un condominiu.“

Asadar, la constituire este vb de un acord scris si de un procent dublu de locatari.

Situatia mea nu are nicio legatura cu procedura de constituire a Ascociatiei.

Asadar, va mai rog odata, sa-mi dati acel articol din Legea 196/2018 care descrie exact ce spuneti dvs, altfel , daca este doar o parere, nu ma ajuta cu nimic.

Multumesc.

m1205 a scris:

este exact ca si la constituirea asociatiei
cei 20% trebuie sa se organizeze si să aiba un reprezentant

in legea 196 nu exista articol care descrie cum se face contabilitatea,cum se face un PV,cum se face un registru de PV,,etc.Aceasta conlucreaza cu celelalte legi in vigoaresi in esență se bazează pe legea asociatiilor si organizatiilor
Am inteles, deci nu apare nicaieri scrisă exact procedura de care spuneti dvs. Care sunt celalalte legi de care spuneti ?

Si-atunci, pe ce baza ar putea contesta cineva Adunarea Generala Extraordinara, in conditiile in care s-au respectat prevederile ART 47, care spune ca se face tabel convocator semnat de toti proprietarii si se anunta la avizier cu cel putin 10 zile inainte, iar pe tabel si convocator apare ordinea de zi ?

m1205 a scris:

in legea 196 nu exista articol care descrie cum se face contabilitatea,cum se face un PV,cum se face un registru de PV,,etc.Aceasta conlucreaza cu celelalte legi in vigoaresi in esență se bazează pe legea asociatiilor si organizatiilor

Ultima modificare: Vineri, 9 August 2019
Claudia G., utilizator
Ionut.ion a scris:
Din ce cunosc...se cere dovada ca s-a facut comunicarea conform legii, nu adresa de unde se trimite notificarea, mai ales ca nu sunteti membru al conduceri asociatiei.
Dar la Expeditor sa treceti adresa unde locuiti, adresa apartamentului ce face parte din asociatie.

În sfârșit, ați înțeles că fără a aduce dovada că au fost convocați TOȚI PROPRIETARII (și 1.000 dacă sunt), Instanțele vor anula retroactiv hotărârile Adunării Generale ... ei judecă doar pe textul legilor, nu pe vorbe !
Vă spun eu sigur, că fără a se aduce Confirmările de Primire pentru fiecare destinatar, semnate de aceștia sau cu mențiunea că au refuzat, ADUNAREA „GENERALĂ” E CONSIDERATĂ CĂ A FOST ILEGAL CONVOCATĂ ȘI SE VOR ANULA HOTĂRÂRILE LUATE ILEGAL !
Judecătorii vor vedea din dosar mai întâi Tabelul Nominal Convocator, să știe câți au semnat efectiv, iar pentru restul proprietarilor care nu mai locuiesc permanent în imobil, judecătorii vor vedea dacă la dosar sunt Confirmările de Primire semnate de destinatari, sau dacă factorul poștal a semnat un proces verbal de refuz a primirii acestor convocatoare.
Apoi va constata că lipsesc mai multe Confirmări de Primire și VA ANULA HOTĂRÂRILE ADUNĂRII GENERALE, pentru lipsa consimțământului proprietarilor din cadrul Asociației respective !
Ultima modificare: Duminică, 11 August 2019
flory_mr, utilizator

Alte discuții în legătură

Convocare adunare generala Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, In vederea convocarii proprietarilor la AG, daca intr-un imobil locuiesc chiriasi, acestia pot semna pe tabelul convocator? La sedinta, pot veni ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, In ce conditii si care este procedura convocarii unei adunari generale extraordinare? Noua lege nu face niciun fel de menţiune cu privire la ... (vezi toată discuția)