avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... evitare comisie disciplia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

evitare comisie disciplia

Daca o persoana a savarsit abateri grave la locul de munca si inainte de terminarea cercetarii si de chemare la comisia de disciplina, intentionat si-a bagat concediu medical....cat timp poate prelungi aceasta problema fara sa i se desfaca contracul de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:30, 27 Noiembrie 2009
Ideea era sa i se desfaca CM cu art. 61. a. Asta cand se va intoarce din concediu.
Poate pleca prin demisie?
~ Conținut șters la cerere ~
Ideea era sa i se desfaca CM cu art. 61. a. Asta cand se va intoarce din concediu. Poate pleca prin demisie?


Depinde cat de repede desfasurati cercetarea disciplinara ( convocarea din momentul revenirii in activitate - 5 zile, sedinta comisiei, elaborarea procesului verbal, emiterea deciziei).
Cu ceva graba ati reusi emiterea deciziei in 8 zile iar salariatul ca sa demisioneze are nevoie de respectarea preavizului de 15 zile. Deci puteti sa-l concediati disciplinar inainte de incetarea cim prin demisiei.

Preferabil este insa, daca aveti de ales, sa-l lasati sa demisioneze, ca sa evitati p contestatie ulterioara in instanta.
Nu am sa-l las sa demisioneze. Dovezile sunt clare, poate sa faca contestatie.
In perioada de preaviz o sa-i suspend CIM pe perioada cercetarii discplinare. Din cate stiu angajatorul are acest drept.
Sfatul dat de edbah este forte bun, dar procedati cum credeti de cuviinta.
Parerea mea este ca puteti sa ii suspendati cim pe durata cercetarii (desi exista si opinii conform carora nu se poate dispune o astfel de suspendare in mediul privat), insa, sincer va spun, eu mai bine m-as misca forte repede cu actele de cercetare, si cu emiterea deciziei, decat sa ii suspend contractul (adica nu va mai fi la locul de munaca) si, cand va fi nevoie sa ii comunic decizia de concediere, sa nu stiu de unde sa-l iau.

Alte discuții în legătură

Concediul medical si cercetarea disciplinara mmarianne mmarianne Buna ziua, As dori sa stiu ce se intampla in cazul in care un salariat, convocat pentru o cercetare disciplinara ( a semnat de luare la cunostinta ) intra ... (vezi toată discuția)
Suspendare si incetare cim elam elam Buna ziua! Va rog ajutati-ma in urmatoarea problema: - am un salariat , angajat cu cim care ii expira pe data de 14.04.2013, contract care nu va mai fi ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim lexa_80 lexa_80 Buna, pe ce perioada poate fi suspendat un cim, pe motiv de cercetare disciplinara, sau nu exista reglementari in aceasta privinta. (vezi toată discuția)