avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am anunțat sarcina a doua zi după ce mi s-a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am anunțat sarcina a doua zi după ce mi s-a desfăcut contractul de muncă. E obligat angajatorul să mă mențină angajată până la finalul sarcinii?

Buna ziua, sunt in situatia in care mi s-a desfacut contractul de munca cu preaviz si sunt insarcinata. Nu am anuntat la lucru sarcina decat a doua zi in care mi s-a adus la cunostinta desfacerea contractului. E obligat angajatorul sa ma mentina angajata pana la finalul sarcinii pt a beneficia de indemnizatie dupa nastere? Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 6 August 2019
Manuela Rășină, administrator
In decizie mi se aduca la cunostinta ca incepand cu 23 august contractul de munca inceteaza. Depunerea concediului medical a fost facuta in 24 iulie la o zi dupa ce am primit decizia.
Multumesc!

adinanicoleta a scris:

Deci eu ar fi trebuit sa depun concediul medical inainte de 23iulie , data la care mi s-a adus in vedere decizia de concediere?
Pe decizia de concediere e mentionat si termenul de 20zile de preaviz.

Multumesc!

Cornel Vasile a scris:

In speta, sunteti ocrotita de lege ... Astfel, concedierea salariatilor nu poate fi dispusa pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere.
iulie data la care mi s-a adus la

Este greu de stabilit , daca s-a incalcat sau nu legea ,.....in opinia mea, cred ca legiuitorul a avut in vedere ca emiterii deciziei de concediere se face la expirarea preavizului si nu anterior acesteia.

Contestati decizia la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul.
Ultima modificare: Luni, 5 August 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Încetarea contractului de munca cu data de 24 august si dupa mi se enumera motivele pt care inceteaza contractul.

Cornel Vasile a scris:

In decizia respectiva se mentioneaza ca inceteaza c.i.m. sau vi se comunica desfiintarea postului?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doctrina a opinat :
"în ipoteza în care decizia de concediere a fost emisă înainte de prima zi de concediu medical, dar comunicată în timpul cât raporturile de muncă erau de drept suspendate, faţă de dispoziţiile art.77 din Codul Muncii care spun că decizia de concediere îşi produce efectele (printre aceste efecte numărându-se, desigur, şi cel mai important, acela al încetării raporturilor de muncă) de la data comunicării sale, decizia de concediere este nelegală, pentru că efectul încetării raporturilor de muncă a intervenit în timpul cât raporturile de muncă între părţi erau suspendate, cu condiţia ca, desigur, respectiva decizie să fie atacată în instanţă de către salariat."
[ link extern ]
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

adinanicoleta a scris:

Încetarea contractului de munca cu data de 24 august si dupa mi se enumera motivele pt care inceteaza contractul.

Din pacate, vi s-a comunicat incetarea CIM pe motiv de restructurare, si vi s-a dat preaviz inainte de a comunica faptul ca sunteti gravida.
Ceea ce arata ca, decizia de a vi se restructura postul a fost luata cu mult inainte,
DIn pacate, nu aveti sanse de reusita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz concediere salariata gravida bvr bvr Dragi colegi de forum, As dori sa supun atentiei dvs urmatorul caz: Salariata unei firme primeste preaviz de concediere articolul 65 alin. dupa cateva zile ... (vezi toată discuția)
Restructurare post - angajata insarcinata lauramoraru lauramoraru Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Sunt insarcinata in 2 luni, am anuntat deja angajatorul prin adeverinta medicala de starea mea ... (vezi toată discuția)
Sarcina și contractul de munca perioada determinata util.1 util.1 Bună ziua, M-am anagajat recent la o firma și ulterior am aflat ca sunt însărcinată. Contractul l-am semnat în data de 20 decembrie și este ... (vezi toată discuția)