avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de moștenire

Bună ziua soțul meu are un copil în afara căsătoriei căruia i-a plătit pana 18 ani pensie alimentara. Acum am vrea sa trecem casa pe numele nostru dar întrebarea mea este dacă acel copil are drept de moștenire. Cum ar trebui trecute bunurile ca sa nu ne trezim mai încolo cu surprize. Am uitat sa precizez că bunurile sunt pe numele socrilor.
Va mulțumesc o zi bună.
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2019
elena.13, utilizator
Copii nu pot fi dezmoșteniți, deoarece sunt moștenitori rezervatari. Acest copil îl va moșteni pe tatăl său.

Moștenirea se dezbate după moartea părinților, așa că pe timpul vieții nu aveți cu ce surprize să vă întâlniți.
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2019
Dapix, utilizator

Acum revin cu o alta întrebare noi mai avem 2 copii ai noștri din căsătoria noastră dacă ai trecem copilului nostru pe nume când va fi major celălalt băiat mai poate cere moștenire
Ultima modificare: Duminică, 8 Septembrie 2019
gi-jane2, moderator
La decesul sotului, îl vor moșteni toti cei 3 copii.
Da, copilul respectiv are drept de moștenire in orice împrejurare.
Convenția matrimonială nu va rezolva problema.
După încheierea ei, tot ce veti dobândi fiecare va fi bun propriu.
Însă nu este echitabil și probabil nici socrii și nici soțul nu vor accepta să vă facă acte doar dvs.
Asumati-va faptul ca soțul mai are un copil și gata. Veti vedea la momentul potrivit ce se va întâmpla.
Pensia alimentară este un drept al copilului și o obligație legală a tatalui, nu o favoare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Cred ca moral nu este sa dezbosteniti pe acel frate vitreg al copiilor dumneavoastra.
Singura modalitate legala dar total imorala este aceia ca socri sa vanda sau sa doneze bunul copiilor dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine moștenește apartamentul în cazul decesului meu, dar al soțului? Myra Bella Myra Bella Buna seara.Eu si sotul vrem sa facem un credit ipotecar pt un apartament.El are deja un copil dintr-o relatie de concubinaj si nu doreste ca acesta sa aiba ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am 3 copii din care 2 recunoscuti legal , iar unul ... Cmb88 Cmb88 Bună ziua! Am 3 copii din care 2 recunoscuti legal , iar unul cu actuala sotie .. In caz de deces ii revine mostenire celui mare? Daca da , se pote ... (vezi toată discuția)
Am recunoscut un copil pe numele meu, cum fac să îl dezmoștenesc, ... Cristiansen73 Cristiansen73 Am recunoscut un copil pe numele meu, cum fac să îl dezmoștenesc, să nu îi msi platesc pensie alimentară???? (vezi toată discuția)