Bună ziua soțul meu are un copil în afara căsătoriei căruia i-a plătit pana 18 ani pensie alimentara. Acum am vrea sa trecem casa pe numele nostru dar întrebarea mea este dacă acel copil are drept de moștenire. Cum ar trebui trecute bunurile ca sa nu ne trezim mai încolo cu surprize. Am uitat sa precizez că bunurile sunt pe numele socrilor.
Va mulțumesc o zi bună.
Acum revin cu o alta întrebare noi mai avem 2 copii ai noștri din căsătoria noastră dacă ai trecem copilului nostru pe nume când va fi major celălalt băiat mai poate cere moștenire
Convenția matrimonială nu va rezolva problema.
După încheierea ei, tot ce veti dobândi fiecare va fi bun propriu.
Însă nu este echitabil și probabil nici socrii și nici soțul nu vor accepta să vă facă acte doar dvs.
Asumati-va faptul ca soțul mai are un copil și gata. Veti vedea la momentul potrivit ce se va întâmpla.
Pensia alimentară este un drept al copilului și o obligație legală a tatalui, nu o favoare.
Buna ziua,
Cred ca moral nu este sa dezbosteniti pe acel frate vitreg al copiilor dumneavoastra.
Singura modalitate legala dar total imorala este aceia ca socri sa vanda sau sa doneze bunul copiilor dumneavoastra.