avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... sediul fiscal
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

sediul fiscal

pentru avocatii stagiari, trebuie sa isi faca sediu fiscal?ce acte sunt necesare si unde anume se face, pe cabinetul in care exercita activitatea sau pe domiciliul din CI?

La sectorul unde se afla cabinetul de avocat!
Din momentul in care ai inceput a practica avocatura ai, prin lege, un domiciliu fiscal, acesta fiind locul in care obtii veniturile. Iar locul in care iti obtii veniturile este locul in care iti desfasori activitatea. Iar locul in care iti desfasori activitatea este cel mentionat in contractul de colaborare / salarizare in interiorul profesiei (fie la sediul profesional, fie la un sediu secundar, fie la un birou de lucru, fie intr-alta parte, chiar la domiciliul tau "civil" - dupa cum ai convenit prin contract). Daca in contract nu se mentioneaza nimic, atunci se prezuma ca iti desfasori activitatea la sediul profesional al avocatului indrumator. Acest loc trebuie sa fie in concordanta cu hotararea / decizia ce ti-a fost emisa de catre barou privind inscrierea in tablou.

In termen de nu mai stiu cate zile (10 sau 30 - nu sunt sigur) de la momentul la care incepi activitatea (inscrierea in tablou), trebuie sa te inregistrezi fiscal (la administratia finantelor publice in a carei circumscriptie se afla domiciliul tau fiscal), depunand declaratia de inregistrare fiscala (o descarci din situl MFP). Vei primi "in schimb" certificatul de inregistrare fiscala, in care va fi mentionat, alaturi de codul de inregistrare fiscala, si domiciliul fiscal.

Din nestiinta, adeseori functionarii a.f.p. te trimit sa te inregistrezi fiscal chiar la domiciliul "civil". Marea majoritate a avocatilor sunt inregistrati fiscal chiar asa, la domiciliul "civil" si inca nu am auzit de amenzi pentru aceasta. Pana la urma, important este sa fii inregistrat fiscal...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat stagiar - inscriere la administratia financiara yx32_angel yx32_angel Am o intrebare pentru avocatii stagiari...care s-au inscris deja la administratia financiara... Ne puteti informa si pe noi, ce ce urmeaza sa mergem sa facem ... (vezi toată discuția)
Documente necesare inscriere barou ady75 ady75 am primit decizia de primire barou, cu scutire examen, ca avocat definitiv. Imi puteti spune ce formalitati mai trebuie sa indeplinesc pentru inscriere pe ... (vezi toată discuția)
Stagiatura... bat-o vina! voxiselle voxiselle Stie cineva care este data pana la care poate fi depus contractul de colaborare ca avocat stagiar, la baroul Buc.? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)