avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se poate folosi angajatorul de o fișă a postului în ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se poate folosi angajatorul de o fișă a postului în care scrie ,,obligația de a executa și alte ordine în legătură cu activitățile firmei”, fără a le defini?

Se poate folosi angajatorul de o fisa de post in care este inscrisa ”obligatia de a executa si alte ordine” in legatura cu activitatile firmei,fara a le defini. Salariatul lucreaza intr o firma care are sute de functii si toate, evident cu atributii care au legatura cu firma,caci cum ar putea fi altfel? mai mult, angajatorul se foloseste de o fisa post veche.Seful locul de munca este altul, denumirea firmei este alta CUI si J sunt altele.Activitatea postului a ramas aceeasi, dar datele semnalate s-au schimbat. E ca si cum ai o firma si emiti bon fiscal pe numele vechii denumiri. este indreptatit angajatorul sa se foloseasca de fisa de post veche?caci alta actualizata nu a fost emisa.Poate invoca intr o sanctiune, art din fisa postului care se presupune ca nu au fost respectate?
Ultima modificare: Duminică, 18 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:42, 12 Ianuarie 2024
Se poate folosi angajatorul de asa ceva.
Un cadru legislativ?
Art.40 C.mun.
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
...
d) sa exercite controlul asupra modului de indeplinire a sarcinilor de serviciu;
...

Art.39 C.mun.
...
(2) Salariatului ii revin, in principal, urmatoarele obligatii:
a) obligatia de a realiza norma de munca sau, dupa caz, de a indeplini atributiile ce ii revin conform fisei postului;
....
Asta stiu. dar exista si prevederi care obliga angajatorul sa emita fisa postului connform unor proceduri comune,stipulate in codul muncii? Banuiesc ca fisa postului constituie obligatiile fata de angajator si de aceea trebuie sa aiba si ea cateva reguli de emitere. Se admite ca angajatorul o emite si stabileste, dar trebuie sa respecte cateva reguli. In afara de problemele mentionate in enunturile anterioare, angajatorol a conchis in fisa postului urmatorul enunt: salariatul este obligat sa execute orice operatiune legata de activitatea firmei” Or firma are peste 200 functii cred. Se poate folosi de aceasta smecherie? adica daca seful nu are chef sa faca ceva, zice la un angajat sa faca..si apoi daca nu faci, te poate sanctiona? pentru fapte care nu sunt trecute in functia muncitorului potrivit COR
Codul Muncii nu reglementeaza procedura de emitere a fisei postului.

De asemenea , un angajator are dreptul :
a) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
b) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor.

Salariatul are obligati de a indeplini atributiile mentionate in fisa postului ... Cand a primit fisa postului nu a observat acea mentiune?
Ultima modificare: Vineri, 16 August 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Urgent ajutor, va rog :) denisa_eu denisa_eu Buna ziua, la noul loc de munca nu exista fise de post iar printre sarcinile primite, apare si intocmirea acestora. I-am adus la cunostinta angajatorului ca ... (vezi toată discuția)
Toate activitatile dintr-o firma trecute in fisa postului S M SORIN S M SORIN Buna ziua, Ce atributii poate trece angajatorul in fisa postului unui Agent de Vanzari, conform COR, intr-o firma privata? Va adresez aceasta intrebare ... (vezi toată discuția)
Evaluare profesionala personal externalizat/extern alexvoicu alexvoicu Buna ziua In prezent fac parte din categoria personalului externalizat fiind angajat la compania \"W\" si pus la dispozitia companiei \"A\". Singurul contract ... (vezi toată discuția)