avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... LEGEA SUCCESIUNII AR TREBUI MODIFICATA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

LEGEA SUCCESIUNII AR TREBUI MODIFICATA

Legea succesiunii ar trebui modificata. In cazul in care un parinte moare, ar trebui ca toata averea parintelui mort sa revina copiilor, nu 1/4 unui parinte supravietuitor si 3/4 copiilor. Intrucat daca copiii sunt minori, parintele supravietuitor poate vinde 1/4 din avere. Nu este deloc corect. Legiuitorul trebuie sa se gandeasca in primul rand la copii. Dar se vede ca legiuitorul nu iubeste copiii.
Ultima modificare: Luni, 12 August 2019
RicaRamurica, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai si copiii pot vinde imobilul si sa isi lase parintele in viata pe drumuri.
Oricum, slabe sanse sa cumpere cineva 1/4, ca sa ramana in indiviziune.
Legea succesiunii e foarte buna asa cum e.
Nu e buna deloc, parinte poate sa vanda 1/4 din avere, averea poate fi si teren si apoi cu banii luati se poate duce cu altul sau cu alta si sa-si lase copiii drumuri. Am vazut destule mame care au vandut averea sotului lor si apoi s-au dus cu alt barbat si si-au lasat copii pe drumuri, sau tati care au vandut averea copiilor lor si apoi s-au dus la carciuma cu vagaboantele . sa-si bea banii.
Daca face partajul cu copiii, acel parinte poate vinde linistit 1/4 .
Asta e si idee indiviziunii....
Nu poate vinde fără copii.
Iar o cota dintr-un imobil nu o sa cumpere nimeni. Cine da bani, da pentru intreg.
In urma partajului, fiecare va primi cate ceva. Si soțul supraviețuitor și copiii. Fie bunuri, fie bani. Ulterior, fiecare poate face cum crede cu bunul sau.
Nu sunt de acord, ca o mama sa ia 1/4 sau un tata sa ia 1/4. Copilul trebuie sa ia tot , se vede ca acel legiuitor nu se gandeste in primul rand la binele copilului, copilul are nevoie de bani mai mult decat parintele, care nu a contribuit cu nimic la averea celuilalt sot . Acelui parinte ii cade din cer averea celuilalt sot, si el nu a contribuit cu nimic.
Ultima modificare: Luni, 12 August 2019
RicaRamurica, utilizator

Alte discuții în legătură

Despre mostenire. omvesel omvesel Cum se inparte averea intre sotul supravetuitor si un copil,casatorit cu 2 copii? (vezi toată discuția)
Mosteniri Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata ! Doresc sa va adresez,cu ingaduinta dumneavoastra,doua intrebari: 1. O familie cu doi copii .Sotul decedeaza.El este ... (vezi toată discuția)
Mosteniri olga2011 olga2011 va rog sa-mi spuneti dac cea de-a doua sotie a fratelui meu are drept de mostenire la averea lasata de parintii nostri, dat fiin faptul ca el are trei copii ... (vezi toată discuția)