avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cheltuieli deductibile PFA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cheltuieli deductibile PFA

De curand am deschis un PFA cu activitatea principala Administrarea Imobilelor pe baza de contract sau comision. Am facut contrect de comodat pentru apartament pentru a putea deduce 30% chieltuieli de intretinere. De asemenea am facut si contract de comodat pentru masina. Pot sa deduc chieltuieli cu benzina deoarece in legea 230 se precizeaza ca trebuie sa ma ocup de procurarea materialelor necesare reparatiilor? Daca achizitionez anvelope de iarna pentru masina este o chieltuiala deductibila in intregime sau doar partial? De asemenea revizia efectuata este o chieltuiala deductibila in intregime sau partial?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:47, 4 Iunie 2011
Daca ati stipulat in contract ca masaina este folosita in totalitate pt. activitatile PFA.atunci puteti deduce in totalitate toate ch. cu masina ,mai putin decontare BF. cu combustibilul ,daca nu va incadrati la excepti Conform OUG34/2009.Daca dovediti cu acte puteti deduce cheltuiala.
Nu am stipulat in contract ca masina este folosita in totalitate pentru activitatea PFA.
Cat pot deduce din chieltuieli?
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Mai 2011
ContSters166949, utilizator
Ca sa fie bine..cred ca puteti 50%,iar ch. cu p.s. auto. in totalitate(becuri,garnituri,altele)
Daca fac revizia la un servis specializat pot sa deduc intrega suma tinand cont ca pe factura inta si piesele folosite?
DA..
P. s. auto le treceti pe ch -ct.6024, iar manopera service pe ct.628

Alte discuții în legătură

Ce cheltuieli poate deduce pfa? bygserv bygserv Buna ziua. Revin din nou pe acest forum ( foarte folositor dealtfel ) cu inca o intrebare. Inafara de cheltuielile cu achizitia produselor care privesc ... (vezi toată discuția)
Sunt pfa, ce cheltuieli îmi pot deduce pentru cod caen 7420? Mara8912 Mara8912 Este nevoie sa fac doar un contract de comodat între mine si PFA? si presupun combustibilul trebuie emis pe CUI-ul PFA-lui. Ce alte Chieltuieli mai pot ... (vezi toată discuția)
Tva dupa 01.05.2009 leila-sema leila-sema Buna ziua, Dupa 01.05.09 nu se mai deduce TVA de la bonurile de combustibil, de la reparatiile autoturismelor, facturile de spalata auto.Se spune ca este ... (vezi toată discuția)