avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Boxa/ghena gunoi ocupate de un singur vecin de pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Boxa/ghena gunoi ocupate de un singur vecin de pe palier

Buna ziua,
Locuiesc intr-un bloc cu 8 etaje, la etajul 5, la fiecare etaj este o boxa ce a fost dedicata ghenei de gunoi.
Intre timp aceste ghene au fost anulate si acest spatiu este acum ocupat abuziv peste noapte( a fost pusa o incuietoare la usa de acces in boxa ) de catre un vecin de pe palier care de fapt nici nu sta de mai bine de 3 ani in apartament ... se pare ca a iesit la pensie si a plecat la casa care o detine intr-un sat.
Mai mult de atat acest vecin care a ocupat aceasta boxa are si datorii foarte mari la asociatie, ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?

De aproximativ 5 luni a fost schimbat tot comitetul asociatiei / presedinte / adiministrator / etc.

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Noiembrie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: draftacristi , utilizator 09:20, 30 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ati spus exact ce doriti. Exista un subiect asemanator cu al dvs. , deschis de curind:
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Evident ca va trebui sa chestionati organele de conducere ale asociatiei, pentru rezolvarea dorita.
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2020
latka, moderator
Multumesc frumos,

Da din greseala si cred ca si nervi am omis sa pun si intrebarea...

Ce trebuie sa fac in acest caz ca sa pot avea si eu acces la acest spatiu?

Datorita faptului ca noul comitet de administratie este relativ nou si dupa ce am discutat cu ei ... se pare ca ei nu au nici o cunostinta despre cum a reusit cel care are acum cheia de la acel spatiu sa il ocupe in acest fel.

Problema este ca aceasta persona nu mai sta in apartament de mai bine de 3 ani si in consecinta si boxa este inchisa si nefolosita tot de atat timp si asa cum am precizat mai inainte el este si un rau platnic in cadrul asociatiei.

Acum eu ce drepturi am si cum pot deschide si accesa aceasta boxa daca aceasta persona nu este prezenta in cadrul asociatiei ca sa putem discuta, deoarece eu l-am contactat telefonic si am incercat sa il fac sa inteleaga ca toate cel 4 apartamente de pe palier au dreptul la acel spatiu comun, dar el nu a dorit sa continuie discutia ;-(

Se pare ca nimeni din cei ca re au acces la aceste boxe de pe fiecare palier nu au vre-un fel de act incheiat cu asociatia.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este treaba asociatiei sa desfiinteze toate boxele de pe toate palierele. Si sa respecte legea 196/2018.
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2020
latka, moderator
Boxele aferente ghenelor de gunoi s-au desființat și transformate sub forma de debara sa uscătorie sau de fapt ce a vrut fiecare sa își facă în acele spatii.
Problema este doar la mine pe palier unde de fapt doar 1 apartament are acum acces la acel spațiu care de fapt este spațiu comun al celor 4 apartamente de pe palier.

la celelalte etaje / paliere au acces sau au împărțit spațiu intre cele 4 apartamente ca sa nu fie discuții.

idee este ca noi celelalte 3 apartamente nu avem acces...
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai dacă fiecare a făcut ce a vrut, de ce va supărați pe vecinul care a închis spațiul de la etajul unde locuiți? :) Ori va convine respectarea textului de lege, ori fiecare face ce dorește. Nu există drept de ocupare pe palier, conform legii orice proprietar are acces la orice nivel.
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2020
latka, moderator

Alte discuții în legătură

Atac decizie adunare generala comancorinaadelina comancorinaadelina Buna seara, ma confrunt cu urmatoarea situatie cu administratia blocului unde locuiesc, si anume: stau intr-un bloc cu 10 etaje din 2007 iar una din boxele de ... (vezi toată discuția)
Vecinii de etaj au decis să înlocuiască ușa de la ghenă cu una termopan cu yală fără să mă consulte, iar acum îmi cer 78 de lei ca să-mi dea cheie. e legal? Roxana Sotarnel Roxana Sotarnel Buna ziua. Sunt proprietarul unui apartament dintr-un bloc in sectorul 3. Vecinii de etaj au luat decizia de a se inlocui usa de la ghena cu una de termopan ... (vezi toată discuția)
Dreptul asupra balconului vasileemil vasileemil Buna ziua, Va rog sa imi dati un sfat referitor la urmatoarea problema: Am achizitionat recent un apartament compus din doua camere si un balcon, care ... (vezi toată discuția)