avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radiere masina fara certificat de dezmembrare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radiere masina fara certificat de dezmembrare

Va prezint situatia foarte pe scurt. Tatal meu (decedat in noiembrie 2018) avea un autorism vechi care statea in curtea casei. Acum 3 luni, mama mea a dat autoturismul la fier vechi, dar nu unei firme autorizate, deci nu a primit certificat de dezmembrare, casare, sau ce se mai ofera in aceste cazuri.

Cum pot eu sa radiez acum masina, fara acest certificat? Am actele originale ale masinii, am placutele de inmatriculare, am certificat de mostenitor pentru masina respectiva pe numele meu, dar imi lipseste dovada ca am dat masina la fier vechi. Exista vreo cale legala pentru a radia masina si de la SPIT, si de la politie?

Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: m-n-g , utilizator 08:19, 19 Noiembrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Buna am citit acum cazul tau...eu am patit la fel am dat o masina la fier vechi si nu mi-a dat certificat de dezmembrare...ce ai rezolvat pana la urma...cum ai radiat-o?
Bună ziua!
Mi-a luat foc mașina la o distanță de 400 km de casă și am lasat-o unei persoane din localitate, fără a avea un document în acest sens. Mașina a ars în proporție de 90% și nu avea rost să cheltuiesc până la 1000 lei pentru a o aduce pe platformă în localitatea de domiciliu. Numerele și actele au rămas la mine, iar acolo doar carcasa mașinii. Nu mai știu nimic de mașină și nici de persoana căreia i-am lăsat-o
La poliție mi-a respins dosarul de radiere din circulație pentru faptul că nu am dovada depozitării ei., motiv pentru care plătesc în continuare taxa auto., anual.
Problema nu o reprezintă această plată a taxei, ci faptul că nu o pot radia din circulație,
Vă rog, oferiți-mi o soluție viabilă, care să fie luată în considerare la ghișeul de radieri auto, în locul acelei dovezi a depozitării mașinii!
Vă mulțumesc anticipat!
Nu exista o alta solutie viabila, legislatia nu prevede cazul dvs., cu lasatul carcasei in grija...Celui de Sus.
[ link extern ]
Vă mulțumesc pentru răspuns! Cunosc legislația, tocmai din acest motiv am întrebat, poate cunoaște cineva altă ”portiță” legală, de exemplu, o declarație notarială care să înlocuiască dovada depozitării autoturismului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere Georgica112 Georgica112 Bună ziua. Am avut o dacie veche din 1998 anul fabricației, am dus-o la un centru de fier vechi tăiată în bucăți acolo mi sa eliberat o adeverinta cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am avut avut o masina avariata si am decis sa o radiez. ... Dbr89 Dbr89 Buna ziua, Am avut avut o masina avariata si am decis sa o radiez. Am vorbit cu o persoana care se ocupa de preluarea masinilor avariate si eliberarea unui ... (vezi toată discuția)
Acte necesare radiere dupa vanzare epava daemmon daemmon Vreau sa vand epava rezultata dintr-o dauna totala, cumparatorul fiind o firma de dezmembrari. Am inteles ca pentru scoaterea de la plata impozitului este ... (vezi toată discuția)