avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acum 7 luni am accidentat ușor o femeie care nu a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acum 7 luni am accidentat ușor o femeie care nu a vrut să mergem la spital. Acum un nepot de-al ei, care la acel moment mi-a cerut bani, mi-a zis că a decedat și trebuie să ne întâlnim. Mă poate învinovăți de ceva?

Bună, în luna februarie 2019, în timp ce dădeam cu spatele am atins ușor o femeie de aproximativ 55-60 de ani care se afla pe partea carosabila. A refuzat sa chem salvarea sau sa o transport eu la spital. I-am lăsat numărul meu totusi... Am fost și am declarat incidentul la politie. Dupa vreo 3 ore m-a sunat un nepot sa îmi spună ca se simte rău că el trebuie sa o ducă la spital ca are 2 coaste rupte, pe scurt pretexte sa îmi ceara bani, a cerut 2000 de lei, bani pe fare eu am refuzat sa ii plătesc, m-a amenințat ca se duce la politie, ca are certificat medico-legal. Dar nu i-am dat nimic. Faza este ca astăzi, după aproape 7, luni ma suna iar sa îmi zică ca trebuie sa ne întâlnim sa vorbim, ca femeia a murit, mai mult ca sigur încearcă sa scoată niște bani. Ideea este, ca ei nu au fost la politie pana acum. Exista vreo șansă să facă ceva legal vorbind? Adică sa ma învinovățeasca pe mine? Menționez ca dădeam cu spatele și nu aveam viteza deloc, femeia doar a căzut, s-a murdărit puțin și s-a zgâriat puțin la mana. De ridicat s-a ridicat, ba chiar a aprins și o țigară liniștita. La politie am declarat ce s-a întâmplat, data, ora, număr de telefon. Pana acum nu m-a sunat nimeni din politie (de 7 luni).
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 16:24, 10 Martie 2021
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Daca ati declarat incidentul la politie nu aveti de ce sa va faceti griji. Puteti sa formulati o plangere penala pentru santaj impotriva celor care va pretind sumele respective cu conditia sa aveti probe pentru ceea ce sustineti.
Am înregistrări telefonice din februarie și de acum

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua,

Daca ati declarat incidentul la politie nu aveti de ce sa va faceti griji. Puteti sa formulati o plangere penala pentru santaj impotriva celor care va pretind sumele respective cu conditia sa aveti probe pentru ceea ce sustineti.

5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
In situatia aceasta, luati legatura cu un av. si depuneti plangere.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca asa voi face . Am zis sa ii las în pace, ca oricum nu le dau nimic. La următorul apel ma duc la un avocat
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

In astfel de situatii putea familia Doamnei sa ceara in instanta despagubiri pe polita RCA, insa daca ei nu au declarat incidentul imediat, iar Dvs ati facut-o, atunci nu trebuie sa va faceti probleme.
1. In astfel de situatii, RCA-ul despagubeste
2. Santajul se pedepseste
3. Exista un certificat constatator de deces, care arata cauza morti femeii.

Toate cele bune

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am apelat nr de urgenta 112 deoarece un individ făcea ... Enel Enel Bună ziua. Am apelat nr de urgenta 112 deoarece un individ făcea scandal la poartă la domiciliul meu, iar agenții care s-au deplasat la fața locului m-au ... (vezi toată discuția)
Accident doru24 doru24 Buna ziua, in luna ianuarie am avut un eveniment rutier,ma aflam in curtea unei scoli descarcam marfa dupa ce am terminat de descarcat m am urcat in masina si ... (vezi toată discuția)
Accident rutier giurgiu_m_b giurgiu_m_b buna ziua, am nevoie de niste lamuriri. in data de 6 ian. 2010, am avut un acident rutier, care s-a soldat cu o victima, adica unul dintre pasageri s-ia ... (vezi toată discuția)