As dori sa stiu care este Cadrul legal pentru Dispoziția de serviciu in conditiile in care, in cadrul entitatii, exsista CCM, Regulament Intern, Hotarari ale Comitetului de Directie, proceduri si norme interne specifice.
Cum interpretez/ cum dau curs Dispoziției de serviciu în condițiile în care aceasta nu este compatibila cu prevederile din CCM? Primeaza o Dispozitie de serviciu in fata CCM-ului si a Regulamentului Intern atunci cand aceasta a fost emisa urmare a unei Hotarari a Comitetului de Directie chiar si in situatia in care obiectul acesteia nu este in acord cu prevederile CCM?
Menționez că in CCM exista un articol in sectiunea SALARIATI care spune ca “Salariații au dreptul să sesizeze Sindicatul și Angajatorul asupra oricăror dispozitii, ordine sau hotarari ce contravin clauzelor ce fac obiectul prezentului CCM sau al Contractului Individual de Muncă.
Mulțumesc.
Codul Muncii
art.40
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
...
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
....
Multumesc,
Si cine sau cum se stabileste "legalitatea"? Cum spuneam, obiectul acestei dispozitii nu este in acord cu prevederile CCM-ului si nici cu celelalte proceduri, norme, regulamente?
Regulament intern
nelush
Va rog sa ma lamuriti daca un regulament intern poate contine prevederi contrare Legii 53/2003, a Contractului Colectiv de Munca unic la Nivel National, si ... (vezi toată discuția)