avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... se mai organizeaza concursuri de ocupare posturi ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

se mai organizeaza concursuri de ocupare posturi ?

Bună seara !

În presă a apărut la data de 06.08.2019 - următoarele știri:
- conform proiectului, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice va fi raspunzator de programarea, coordonarea si utilizarea fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru implementarea proiectelor de investitii din Programul national de dezvoltare locala. Iar in acest sens este mentionata modificarea art. 13 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.28/2013.
- de asemenea, se SUSPENDA ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante din institutiile si autoritatile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002, cu modificarile si completarile ulterioare si la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finantele publice locale, cu modificarile si completarile ulterioare.
- în ceea ce priveste posturile in curs de ocupare, pentru care s-au organizat deja procedurile tipice concursurilor anterior intrarii in vigoare a prezentei ordonante a Guvernului se continua procedurile de ocupare a acestora, conform prevederilor in vigoare la acea data.
- dupa data intrarii in vigoare a prezentei ordonante, ordonatorii de credite pot ocupa prin concurs sau examen posturi conform principiului: ”unu la trei” din totalul posturilor ce se vor vacanta, respectiv la trei posturi ocupate devenite vacante, un post ocupat.

A apărut
ORDONANŢĂ nr. 12 din 12 august 2019 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2019
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 1 pct. I.1 din Legea nr. 128/2019 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,
Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă.

.... însă nu am găsit nimic despre ce s-a scris în presă .....
sau nu am citit /nu am înțeles eu bine ?

Vă rugăm frumos să ne spuneți:
- dacă se mai organizeaza concursuri de ocupare posturi ?
sau nu ?

Ultima modificare: Joi, 29 August 2019
oanaportar, utilizator
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 08:56, 30 August 2019
Acel proiect nu a fost adoptat ...
Vă mulțumesc din suflet !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare posturi bugetari 2018 maria isabela maria isabela Se mai pot face angajari in anul 2018 in cadrul unei primarii? (vezi toată discuția)
Functionari marius ria marius ria In ce conditii se poate ocupa un post vacant in administratia publica locala, in anul 2018? (vezi toată discuția)
Organizare concurs post vacant Roni2018 Roni2018 buna ziua, pe 8 martie va iesi la pensie un angajat. 8 martie este data la care, angajatul indeplineste conditiile de varsta si stagiul de cotizare. Cand pot ... (vezi toată discuția)