avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Retragere bani pilonul 2 de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Retragere bani pilonul 2 de pensie

Buna ziua! Se pot retrage banii din pilonul 2 de pensii? Am fost azi la banca BCR si mi sa spus ca nu pot retrage pentru ca este obligatoriu si doar cei din pilonul 3 pot renunta la el. Pe net am citit ca incepand din 2019 poti renunta la pilonul 2
Cel mai recent răspuns: Dianaadnana , utilizator 06:37, 4 Septembrie 2019
Puteti sa renuntati la pilonul 2 si toata contributia retinuta se duce la pilonul 1.
Contributia platita pana in acest moment la pilonul 2 o puteti retragere la momentul indeplinirii conditiilor legale pentru pensie privata.
Va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, mama mea a decedat si voiam sa știu dacă exista ... Alexandra102590 Alexandra102590 Bună ziua, mama mea a decedat si voiam sa știu dacă exista posibilitatea sa ii sting un credit pe care aceasta îl are la BCR cu pensia privata din pilonul ... (vezi toată discuția)
Pilonul 2 de pensie valentina2010 valentina2010 M am angajat in urma cu trei ani la o firma privata cu contract de munca 8 ore. Am primit recent o scrisoare de la o firma de asigurari pentru a face un ... (vezi toată discuția)
Pensie privata pilon ii dapetria dapetria Buna ziua, In anul 2008 - in necunostinta de cauza(neinformandu-ma suficient) am optat pentru participarea la un fond de pensii privat ING, pilonul II- pensie ... (vezi toată discuția)