Doresc sa distribui la salariatii firmei tichete cadou de sarbatori dar vreau sa utilizez varianta cheltuielile de reclama si publicitate,
Pentru cheltuieli sociale am depasit fontul de salarii de 2% si doresc sa-mi spuneti ce alternative am.
Va multumesc
ma scuzati ca am scris din nou dar chiar nu stiam ca se poate edita un mesaj si ca acest lucru contravine regulamentului
de acum voi sti
multumesc pentru promptitudine celor care mi-au raspuns=D>
buna ziua,
vreau sa acord tichete cadou si sa includ pe cheltuieli cu protocolul si reclama si publicitate, cum trebuie sa procedez ce documente imi trebuie in spatele facturii pt. a justifica ca aceste cheltuieli s-au efectuat pt. protocol si publicitate.
In urma unui control fiscal de data recenta, tichetele cadou au fost tratate astfel, pana la 150 lei/persoana neimpozabil, ce depaseste se considera avantaj si se calculeaza toate contributiile aferent intocami ca la veniturile salariale.
Suma acordata a depasit 150 lei/persoana si se incadra in limita a 2 % privind cheltuielile sociale.
In concluzie indiferent pe ce cheltuiala o consideri acordata, deductibila, nedeductibila, sociala, protocol, tot ce depaseste 150 lei/ persoana este tratata din punct de vedere fiscal ca si venit salarial.
Tichete cadou
marianatiseanu
Tichetele cadou se pot oferi salariatilor in limita a 150 lei, sau suma totala nu este restrictiva? Adica se poate oferi unui salariat 5 tichete x 50 lei = 250 ... (vezi toată discuția)