Doresc sa distribui la salariatii firmei tichete cadou de sarbatori dar vreau sa utilizez varianta cheltuielile de reclama si publicitate,
Pentru cheltuieli sociale am depasit fontul de salarii de 2% si doresc sa-mi spuneti ce alternative am.
Va multumesc
Azi am sunat la Administratia financiara la asistenta si am intrebat daca suma de 150 lei se poate acorda si salariatiilor fara copii , au spus ca se voate acorda deoarece sin 2008 s-a modificat legea cu cadourile de sarbatori si po primi chiar si salariatii fara copii.
Mai mult am luat legatura cu un inspector fiscal _ si chiar a spus ca 150 lei este pentru fiecare copil al salariatului.
Dupa cum vedeti parerile sunt impartite
Sincer nu stiu ce sa mai cred in CF art 55 alin 4 scrie ceva iar la art 21 alin 3 lit c , altceva.
art 55 alin 4 trateaza tichetele cadou din punctul de vedere al impozitului pe salarii , respectiv pentru salariati iar art 21 din punctul de vedere al cheltuelii deductibile limitat pentru societate; art 55 e la tiltlul III impozit pe venit , iar art 21 la titlul II impozit pe profit .
E firesc sa fie asa, pentru ca in sensul impozitului pe salariu avem un beneficiu , o facilitate pentru salariati , iar in sensul impozitului pe profit , o facilitate pentru firma care le acorda ( facilitate in limita deductibiliatii, desigur )
:)
Tichete cadou
marianatiseanu
Tichetele cadou se pot oferi salariatilor in limita a 150 lei, sau suma totala nu este restrictiva? Adica se poate oferi unui salariat 5 tichete x 50 lei = 250 ... (vezi toată discuția)