avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Tichete cadou
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Tichete cadou

Doresc sa distribui la salariatii firmei tichete cadou de sarbatori dar vreau sa utilizez varianta cheltuielile de reclama si publicitate,
Pentru cheltuieli sociale am depasit fontul de salarii de 2% si doresc sa-mi spuneti ce alternative am.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 22:18, 7 Decembrie 2009
pentru fiecare salariat
este specificat in codul fiscal, de citit cu atentie
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Decembrie 2009
Feni, utilizator
Azi am sunat la Administratia financiara la asistenta si am intrebat daca suma de 150 lei se poate acorda si salariatiilor fara copii , au spus ca se voate acorda deoarece sin 2008 s-a modificat legea cu cadourile de sarbatori si po primi chiar si salariatii fara copii.
Mai mult am luat legatura cu un inspector fiscal _ si chiar a spus ca 150 lei este pentru fiecare copil al salariatului.
Dupa cum vedeti parerile sunt impartite
Sincer nu stiu ce sa mai cred in CF art 55 alin 4 scrie ceva iar la art 21 alin 3 lit c , altceva.
art 55 alin 4 trateaza tichetele cadou din punctul de vedere al impozitului pe salarii , respectiv pentru salariati iar art 21 din punctul de vedere al cheltuelii deductibile limitat pentru societate; art 55 e la tiltlul III impozit pe venit , iar art 21 la titlul II impozit pe profit .

E firesc sa fie asa, pentru ca in sensul impozitului pe salariu avem un beneficiu , o facilitate pentru salariati , iar in sensul impozitului pe profit , o facilitate pentru firma care le acorda ( facilitate in limita deductibiliatii, desigur )
:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim fiscal tichete cadou lilireli lilireli un SRL platitor impozit pe profit acorda tichete cadou salariatilor ( val mai mare de 150 lei), salariatii nu au copii minori valoarea totala a tichetelor ... (vezi toată discuția)
Impozit pe tichete cadou valih valih Va rog sa ma ajutati in lamurirea problemei privind impozitul pe tichetele cadou. Nu am reusit sa inteleg de nicaieri daca se impoziteaza sau nu tichetele ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou marianatiseanu marianatiseanu Tichetele cadou se pot oferi salariatilor in limita a 150 lei, sau suma totala nu este restrictiva? Adica se poate oferi unui salariat 5 tichete x 50 lei = 250 ... (vezi toată discuția)