avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1481 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general NIR achizitii intracomunitare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

NIR achizitii intracomunitare

Buna seara,
Ma poate ajuta cineva cu un exemplu de NIR pentru achizitii intracomunitare, va rog?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 11:38, 29 Noiembrie 2009
Nu este un NIR special ci acelasi tip ca si in cazul achizitiilor din tara.
Pentru achizitii intracomunitare nu platesc TVA si eu am vazut un NIR, pentru achizitii din tara, care are la furnizor TVA. Scot coloana cu TVA-ul? Multumesc.
La rubrica TVA furnizor treceti 0 (zero), dar la TVA la vanzare calculati 19%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitare de bunuri anca332 anca332 Buna ziua, Am si eu o speta destul de complicata. Am o Intreprindere familiala care face achizitii intracomunitare de bunuri (fructe si legume). Cand a ... (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari sean_combs sean_combs Buna ziua. Am un PFA, neplatitor de TVA in Romania. Domeniul de activitate este comertul online, bunurile fiind achizitionate din UK. Valoarea cumparaturilor ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie să procedeze un pfa neplătitor de tva care cumpără, în scop de vânzare, aparatură electronică din spațiul ue? ciucardelcosti ciucardelcosti Buna ziua, Pentru un PFA neplatitor de TVA cu unul din codurile CAEN pe comert online, etc., daca doresc sa cumpar spre exemplu aparatura electronica din ... (vezi toată discuția)