avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se poate dovedi refuzul nejustificat al unuia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se poate dovedi refuzul nejustificat al unuia dintre promitenti?

Buna ziua,
Voi descrie situatia:
Am incheiat un antecontract de vanzare pentru un imobil si am achitat suma specificata, in calitate de cumparatori. Mentionez ca s-a cerut neinscrierea in cartea funciara expres de catre vanzator.

In cazul in care vanzatorii trag de timp pana la expirarea timpului prevazut in contract, cum se poate dovedi refuzul nejustificat al vanzatorului de a se prezenta la notar si de a indeplini obligatia de vanzare?

Ma intereseaza spre a putea recupera banii de avans.

Va multumesc mult!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Septembrie 2019
Sorin1986, utilizator
Trebuie notificat sa se prezinte la notar pentru incheierea actului, neprezentarea se va consemna intr-un proces verbal de catre notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare cumparare apartament prin prima casa constanta2009 constanta2009 In data de 19.04.2012 am incheiat la notariat un antecontract pentru cumpararea unui apartament prin Programul \"Prima Casa\" si am achitat vanzatorului ... (vezi toată discuția)
Expirare termen antecontract vanzare apartament alice.elena60 alice.elena60 Buna ziua. In calitate de vanzator am facut in urma cu aproape 2 luni un antecontract de vanzare a apartamentului meu( am primit si avans ) in care se ... (vezi toată discuția)
Nerespectare antecontract trandafir88 trandafir88 buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatorea problema: -am incheiat acum un an un antecontract autentificat la notar pentru achizitia unei case aflata in ... (vezi toată discuția)