avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... absente nemotivate nejustificate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

absente nemotivate nejustificate

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu lamurirea urmatoarei spete:
- salariatul absenteaza nemotivat - 6 zile lucratoare, spunind ca este internat. A anuntat ca nu are medical si ca isi da demisia fara a mai dori sa-si efectueze preavizul.
A beneficiat de intreg concediul de odihna care i se cuvine pe anul in curs.
Intrucit nu se pot justifca absentele, in Regulamentul intern este prevazut faptul ca dupa 3 absente nemotivate se suspenda contractul de munca, este corect ca in baza referatului sefului sa se intocmeasca decizia de suspendare a contractului de munca, sa se inregistreze in Revisal (data de la care absenteaza), sa se convoace comisia de disciplina, iar contractul de munca sa se inchida disciplinar (art.61 (a).
Cum pot recupera prejuduciul, diferenta de bani platiti, pentru zilele necuvenite in acest caz. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:16, 11 Septembrie 2019
Este corect ca in baza referatului sefului sa i se intocmeasca decizia de suspendare a contractului de munca, sa se inregistreze in Revisal (data de la care absenteaza), sa se convoace comisia de disciplina, iar contractul de munca sa se desfaca disciplinar (art.61 lit.a C.mun.).

Prejudiciul produs de salariaţi se poate recupera:
- pe cale amiabilă
sau
-prin acţionarea în instanţă
Va multumesc pentru raspuns! Deci, sa inteleg ca nu as incalca termenul de transmitere in Revisal a absentelor nemotivate, intrucit abia azi am luat la cunostinta faptul ca nu va prezenta concediu medical. Multumesc!
Transmiterea in registru se face in termen de 3 zile lucratoare de la data suspendarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca potarnichegalbena potarnichegalbena Buna ziua, un angajat a solicitat suspendarea CIM cu acordul partilor,pana in data de 11.04, de atunci nu s a mai prezentat la serviciu si nici nu mai raspunde ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate si inregistrare in revisal YoAlle YoAlle Buna ziua, 1. Absentele nemotivate se inregistreaza obligatoriu in Revisal? 2. Daca se inregistreaza in Revisal care este procesul , daca salariatul ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate angajat cu program 12/24 un salariat absentează ... econo econo Absente nemotivate angajat cu program 12/24 Un salariat absentează nemotivat de la servici miercuri, joi și duminică, vineri și sâmbătă fiind liber ... (vezi toată discuția)