Unde trebuie publicat anuntul pentru pierderea unuia dintre exemplarele legalizate ale actului de proprietate? Din informatiile gasite pe internet nu imi este clar daca anuntul trebuie publicat intr-un ziar local (national) sau obligatoriu in Monitorul Oficial.
In aceste conditii celelate exemplare legalizate ale actului de proprietate pe care le detin mai au valabilitate?
Buna ziua !
In conformitate cu hotărârea Guvernului nr. 890/2005 pentru aprobarea regulamentului privind procedura de constituire, atribuţiile şi funcţionarea comisiilor pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, a modelului şi modului de atribuire a titlurilor de proprietate, precum şi punerea în posesie a proprietarilor , anuntul se da obligatoriu in Monitorul Oficial al României, Partea a III-a.
Pentru o mai buna publicitate si siguranta, puteti sa- l dati si intr- un ziar de mare tiraj. Iată ce trebuie să faceţi:
- fie vă prezentaţi personal la sediul CVRP unde veţi depune cererea de publicare şi veţi plăti taxa de publicare de 20 lei/act.
- fie expediaţi cererea prin poştă, anexând dovada plăţii taxei de publicare şi a contravalorii exemplarului de monitor (în total 20,4 lei).
În cazul în care anunţul se face de către o altă persoană decât titularul actului, este necesar să se precizeze în cerere în ce calitate se face anunţul şi să se anexeze documentul care dovedeşte această calitate, în original sau în copie.
Obligatoriu se anexează adeverinţă de la comisia emitentă.
Cu stima !
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Imi puteti spune daca dupa publicarea in MO a anuntului celelate exemplare legalizate ale actului de proprietate (ma refer la 4 celelalte exemplare originale din eliberate de notar) isi mai pastreaza valabilitatea?
Schimbare nume
gyuri21
buna seara, nu am fost casatoriti ca nu am mai apucat ziua aceasta sotul decedand, avem un copil impreuna iar intrebarea mea poate prosteasca este daca imi pot ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume
Lalula87
Buna ziua,
In curand imi voi schimba numele de familie si as vrea sa stiu care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez in acest demers.Mentionez ca in urma ... (vezi toată discuția)