avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Licență Windows
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Licență Windows

Buna ziua,
As dori sa îmi deschid un PFA cu domeniul de activitate în reparare calculatoare/laptopuri și instalari de Windows.
As dori sa întreb dacă pot utiliza licențele care se găsesc pe site-uri precum e-mag? Mai concret, pot sa investesc într-un număr de licențe de genul ăla și să le vând eu ulterior când instalez programul? Este piraterie?? La ce riscuri mă supun?
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 15:37, 20 Septembrie 2019
Da, este piraterie.
Pai daca licență este achiziționată cu factura, de ce ar fi piraterie??
Ati cumparat licenta sa o instalati pe un calculator iar nu pe mai multe. Credeti ca cei de la Microsoft nu-si dau seama?
Pai in primul rand nu poți să folosești o licență de 2 ori, eu am spus că aș vrea să cumpăr mai multe licențe de acest fel și să le vând prin instalarea pe dispozitiv. Iar în prețul perceput de mine sa fie inclus licență achiziționată și manopera instalarii.
Puteti instala pur si simplu Windows, licenta o cumpara clientul (daca vrea).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionarea de software sh manea_andrei manea_andrei Buna ziua! As vrea sa stiu daca este legal sa cumpar software(jocuri, Office, Windows) la mana a 2a.Daca da in ce conditii. Multumesc! (vezi toată discuția)
Licente software luminitaegri luminitaegri exista o sucursala a unei firme mama, aceasta sucursala are o licenta de windows pe calculator sucursala se transforma in punct de lucru (alt cod fiscal, alta ... (vezi toată discuția)