avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata cas si cass
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata cas si cass

Buna ziua. In perioada 23 septembrie - 27 octombrie 2019, nu voi mai fi angajata cu contract de munca. Cum pot proceda pentru a nu avea intrerupere la contributiile pentru pensie si sanatate?
Precizez ca am o garsoniera inchiriata pe perioada 01.08.2019-31.07.2020 si am depus declaratia unica unde am declarat venitul si impozitul pe care estimez ca il voi obitine. Nu am declarat cass pentru ca nu era cazul.
Pot sa declar cas si cass pentru perioada septembrie-octombrie 2019 in declaratia unica, si sa depun o declaratie rectificativa?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 13:30, 16 Septembrie 2019
Doar pentru la pensie, mergeti urgent direct la casa de pensii de care apartineti cu domiciliul din buletin.
Un fost salariat este asigurat la sanatate inca 3 luni. Deci, nu este nevoie sa faceti nimic.

In ce priveste pensia, o luna lipsa nu e o tragedie si nu se justifica plata contibutiei de minim 520 lei/luna. Dumneavoastra faceti cum credeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare declaratia unica doar pentru cass iubire77 iubire77 Ce capitol se completeaza din declaratia unica daca vreau sa fiu doar asigurat si nu realizez venituri? (vezi toată discuția)
Contributii intreprindere individuala CONTRIB.Dorina CONTRIB.Dorina Am o II si am fost angajat pana in acest moment cu 8 ore la o societate.La II nu am depasit plafonul pentru care se aplica contributia sanatate si CASS.De luna ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica bonificatie erori nuc23 nuc23 Am depus declaratia unica in 2019, venituri sub salariul minim, cu optiunea sa platesc CASS (sanatatea). Am depus declaratia unica cu venitul estimat pe anul ... (vezi toată discuția)