avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii intreprindere individuala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii intreprindere individuala

Am o II si am fost angajat pana in acest moment cu 8 ore la o societate.La II nu am depasit plafonul pentru care se aplica contributia sanatate si CASS.De luna urmatoare daca nu mai am angajare in alta parte vreau sa platesc aceste contributii, cum procedez?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:03, 18 Iunie 2020
Completati in declaratia unica care se depune acum pentru inchiderea anului 2019 si estimatul lui 2020 , la partea de estimat pentru 2020 ca doriti sa optati sa platiti contributie la sanatate pentru sase uni si sa fiti asigurata pentru restul anului 2020. Daca deja ati depus declaratia unica, depuneti una rectificativa in care pe langa ce ati completat initial, adaugati si acest aspect la cass. Plata o puteti face pana la finalul anului dar deveniti persoana asigurata la sanatate de la data depunerii declaratiei.
Pentru a va asigura si la pensie trebuie sa mergeti (urgent pentru a va asigura de la 1 iulie) direct la casa de pensii si sa incheiati contract de asigurare cu ei, prin care sa platiti lunar la caseria lor (pana pe 25 a lunii urmatoare pentru luna precedenta) contributia la pensie de 558 lei.
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2020
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata asigurarilor sociale si de sanatate Anca Maria B. Anca Maria B. Buna ziua, Cum pot sa imi platesc contributiile sociale si de sanatate in conditiile in care nu mai sunt angajata? Cum si unde pot sa fac cererile, ... (vezi toată discuția)
Cost sanatate Alexutu123 Alexutu123 Este adevarat ca cei care platesc sanatatea anticipat platesc cotizatia pe jumatate? Este adevarat atat pentru persoane fara venit cat si pentru pfa? (vezi toată discuția)
Contributii srl fara salariati hurairinastefania hurairinastefania Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri cu privire la contributiile CAS si CASS pt un SRL nou infiintat fara salariati. Eu voi fi asociat unic si ... (vezi toată discuția)